Početna Kultura Grupa Baobab otvara II MORŽ u Herceg Novom

Grupa Baobab otvara II MORŽ u Herceg Novom

0

Festival nezavisne umjetnosti MORŽ (Morski Ritam Života) održaće se ove godine od 21. do 23. juna u amfiteatru Hercegnovskog pozorišta. Kao i u prvoj godini, festival MORŽ sastoji se iz tri segmenta – koncerata popularnih muzičara i bendova sa postjugoslovenske alternativne scene, izložbe mladih regionalnih umjetnika – ilustratora i filmskog programa.

Organizatori MORŽa su NVO Alternaut i portal Herceg Novi Cool, u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu Opštine Herceg Novi, JUK Herceg festom, Crnogorskom kinotekom i kafeom Kino.

Picerija i restoran

MORŽ će biti otvoren 21. juna u 21 sat izložbom, projekcijom filma, a potom i koncertom grupe Baobab, najavljuju organizatori.
U više od 20 godina sviračkog iskustva i tri albuma ovaj bend, predvođen Mišom Petrovićem, dokazao se publici, a posljednji njihov album, „Naše vreme“ koji je 2017. objavila Popdepresija kritika smatra jednim od najbolljih srpskih novijih izdanja.

Vladimir Skočajić Skoča, autor kultne Gistro FM radio emisije za “Naše vreme” je rekao: “Nekad me podseti na Wilco, nekad na Nila Janga, nekad na War on Drugs, a najčešće na Baobab. Da se ja pitam, stihove prvog singla „Kako sjajnih ljubavi ima / U gradu koji tone, u zemlji koje nema“ promuvao bih u himnu ove nesrećne zemlje. Čisto savršenstvo.”

Art program MORŽa donijeće presjek postjugoslovenske ilustratorske scene koja je jedna od najvibrantnijih komponenti savremene nezavisne kulture, bez ikakvih tematskih barijera, dok je ‘road movie’ žanrovska odrednica filmskog programa.
Autor vizuelnog identiteta festivala je mladi crnogorski illustrator, Vuk Bojani.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code