Početna Društvo GRUPA PREZADOVOLJNIH GRAĐANA HERCEG NOVOG: IZA NAŠE INICIJATIVE NEMA PARTIJA

GRUPA PREZADOVOLJNIH GRAĐANA HERCEG NOVOG: IZA NAŠE INICIJATIVE NEMA PARTIJA

0

lidija leovacS obzirom da je građanska inicijativa za ukidanje naplate parkinga bila upućena Skupštini opštine Herceg Novi, a ne JP “Parking servis” i njegovoj upravi, Grupa prezadovoljnih građana Herceg Novog se čudi zbog čega se direktor Parking servisa, Milorad Matković našao prozvanim da komentariše samu inicijativu.
– Smatramo neprimjerenim ton njegove izjave, neargumentovane i neistinite kvalifikacije nosilaca inicijative, kao i svrstavanje u bilo koju grupu, partiju ili stranu. Građanska inicijativa, kako joj i sam naziv govori, je GRAĐANSKA, i dok god ima dovoljno GRAĐANA koji su je potpisali, trebalo bi da ima i dovoljno odbornika koji se osjete prozvanim da odgovore na postavljena pitanja – bilo pozitivno ili negativno – saopštava Lidija Leovac u ime Grupe prezadovoljnih građana Herceg Novog. – Unaprijed znajući ishod glasanja o inicijativi, nije bilo nikakve potrebe da tražimo podršku ove ili one partije, pa izričito odbijamo da iza inicijative stoji bilo koja partijska struktura. Smatramo da bi izraz nezadovoljstva ovolikog broja ljudi (pri čemu su potpisi skupljeni u izuzetno kratkom roku), trebalo u najmanju ruku, da kod odbornika izazove interesovanje za probleme gradjana.
Poslije svega što se moglo čuti na Skupštini, kako saopštavaju “Prezadovoljni”, ostaje im samo osjećaj da je sve što potekne od naroda – a da nije politički izdirigovano i sprovedeno od strane partija – samo zabava za odbornike i dobar materijal za politička prepucavanja.
– Ko je slušao prenos skupštinskog zasijedanja, mogao je takođe da shvati i da ono protiv čega se građani bune, zapravo postoji za njihovo dobro. Želimo zato da zahvalimo svim partijskim klubovima na zabavnom reality showu. Mi ćemo i dalje plaćati da nam se interesi štite na ovako simpatičan način. Gospodinu Matkoviću želimo da dugo prima penziju i platu i sretno ih troši, a građanima Herceg Novog da se što prije vrati onaj red koji smo imali kad je Guro regulisao saobraćajni haos – zaključuju iz Grupe prezadovoljnih građana Herceg Novog.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code