GRUPA S.A.R.S. VOLI CRNOGORSKU PUBLIKU I CRNU GORU

GRUPA S.A.R.S. VOLI CRNOGORSKU PUBLIKU I CRNU GORU

332
0
Podijeli

Tivćani imaju priliku da večeras uživo čuju prvi put grupu S.A.R.S. koja je do sada nastupala više puta u Crnoj Gori, u Podgorici, Nikšiću, Pljevljima, Kotoru i Herceg Novom.

Crnogorska publika po mišljenju bubnjara ove grupe, Tihomira Hinića, ima sluha za muziku kojom se oni bave. Tematika njihovih pjesama je socijalna sa šaljivim elementima i Hinić priča za Radio Jadran da S.A.R.S. “opstaje” iako se ne bavi komercijalnom muzikom.
Poslije večerašnjeg nastupa u Tivtu grupa S.A.R.S. nastavlja svoju turneju gostovanjem u Podgorici sjutra veče, dan kasnije imaju nastup u Metkovićima, Žiri, Čakovcu, Novom Sadu, Trebinju.
Hinić kaže da je obilazak bivše SFRJ turneja koja je zaključena još u aprilu, a sada samo ispunjavaju ugovorene nastupe. Ova grupa je dva puta nastupala u Herceg Novog i ukoliko dobiju ponudu rado će je opet prihvatiti.
– Oduševljeni smo kako ljepotom Cne Gore, tako i sluhom koju crnogorska publika ima za nas.
Grupu Sveže amputirana ruka Satriania (S.A.R.S.) su u Beogradu, 2006. godine osnovali Dragan Kovačević – Žabac i Aleksandar Luković – Lukac. Sljedeće godine snimaju pjesmu Buđav Lebac, koja postaje internet megahit, s preko 3,6 miliona klikova na Youtube-u, a i danas je jedan od traženijih hitova na radio stanicama i u klubovima.
Svoj prvi album jednostavnog naziva S.A.R.S. izdaju 2009. godine (PGP – RTS), a osim Buđavog lepca kao hitovi su se pokazale i pjesme Ratujemo ti i ja, Ana, Rakija, kao i Debeli lad, za koje su snimljeni i spotovi.
Ovu grupu čine: Žarko Kovačević – Žare vokal, Aleksandar Luković – Lukac gitara, Sanja Lalić prateći vokal, Nenad Đorđević-Đole bas gitara, Boris Tasev – Bora – klavijature, harmonika, Petar Milanović-Pera trombon, saksofon i Tihomir Hinić bubnjar.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code