“Gumball 3000” sljedećeg ljeta u Crnoj Gori

“Gumball 3000” sljedećeg ljeta u Crnoj Gori

2
Podijeli

Svjetska automobilska atrakcija “Gumball 3000”, koji se održava u periodu od 1. do 8. jula, posjetiće i Crnu Goru. Riječ je o devetnaestom godišnjem izdanju relija  superbzih automobila, koji se vozi od Rige u Letoniji do grčkog ostrva Mikonos u Egejskom moru, a jedna od stanica biće marina Porto Montenegro.

gumball-3000Učesnici relija „Gumball 3000“ boraviće 5. jula u Porto Montenegru, gdje će publika imati priliku da uživa u spektakularnoj izložbi automobila kao što su Pagani, Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Bac Mono, AMG Mercedes, Jaguar, Bentley, Rolls Royce i drugi futuristički konceptualni automobili.

Picerija i restoran

Učesnici relija dolaze iz više od 30 zemalja, a među njima će biti zvijezde rok muzike, pripadnici kraljevskih porodica, kao i svetski poznati DJ-evi, ličnosti iz svijeta sporta, filma i televizije, preduzetnici i automobliski entuzijasti, koji će voziti 3000 kilometara od Rige do Mikonosa za samo šest dana.

U saradnji sa kompanijom Christie’s (Kering grupa), fondacijama „Laureus Sport for Good“, Toni Hok, i fondacijom sera Sajmona Miltona, Fondacija Gumball 3000 prikuplja novac radi podrške projektima koje realizuju mladi za unapređenje obrazovanja, infrastrukture i rekreacijskih programa u zajednicama širom svijeta sa niskim prihodima.

„Gumball 3000“ kombinuje automobilizam, muziku, aktivne sportove i popularnu kulturu stvarajući jedinstven događaj koji putem televizijskih prenosa prati više od 60 miliona gledalaca, a preko 100 miliona pratilaca preko društvenih mreža. Osnovao ga je britanski preduzetnik Maksimilijan Kuper 1999. godine. On je 2015. proglašen za jednu od 50 najuticajnijih ličnosti u automobilizmu, slijedeći svoju viziju da kombinuje aktivne sportove, automobile i muziku kako bi stvorio brend koji će postati dio popularne kulture.

2 Komentari

  1. @Observer: Da, samo oni voze bez ogranicenja i trkaju se. Kao da nikad nisi bio na putu i video kako ljudi ovde jurcaju bez glave. Nit’ manje zemlje nit’ vise bilborda ne brze od zivota.

Ostavite komentar

*

code