GUŽVA U SAOBRAĆAJU ZBOG NEVIDLJIVE ZEBRE

GUŽVA U SAOBRAĆAJU ZBOG NEVIDLJIVE ZEBRE

167
0
Podijeli

zebra autobuska1Pješački prelaz kod glavne Autobuske stanice u Herceg Novom prefarban je sredinom jula radi smanjenja zastoja i gužve na ovom dijelu magistrale. Alternativni put do stanice je stepenište ispod nadvožnjaka, koji uprkos prefarbanom prelazu, koristi jako malo pješaka, pa su gužve i zastoji i dalje evidentni. No, iako je po svoj prilici ovo bilo ne baš idealno rješenje za regulisanje saobraćaja – od njega se neće odustajati.

„Pješaci jednostavno ne žele da idu „zaobilaznim” putem ispod nadvožnjaka, iako pripadnici Uprave policije veći dio vremena provode u blizini prelaza, upozoravaju građane a bilo je i novčanih sankcionisanja, kazao nam je stariji policijski komesar za bezbijednost u saobraćaju UP Herceg Novi, Zoran Moračanin. „Kad su velike gužve, samo opominjemo one koji prelaze. Kad saobraćaj nije velikog intenziteta, onda i sankcionišemo. Kad je veća frekvencija saobraćaja, pripadnici Uprave policije nalaze se i sa jedne i druge strane magistrale, ne dozvoljamo im prelaz, ali oni sačekaju da se gužva smanji i prelaze”.

Picerija i restoran

Novčane kazne za prelaz preko nepostojećeg pješačkog prelaza kreću se od 40 – 100 eura, dodaje Moračanin.
S obzirom na veliki broj sunčanih dana tokom avgusta, siva boja kojom je prelaz prefarban je izblijedila, pa prelaz izgleda skoro kao prije farbanja, što vjerovatno „hrabri” pješake da ne koriste alternativni put.
„Zebra” će opet biti prefarbana čim to vremenski uslovi budu dozvoljavali”, kazao nam je direktor JP Stambeno komunalno, Boris Seferović.

„Prelaza zvanično nema, a sad – da li je on potreban ili ne – to je druga priča. Mi radimo po nalogu Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine, i kada dođe siva boja koju smo poručili – prefarbaćemo ga još jednom”.

Kako je našem radiju ranije rekao sekretar ovog Sekretarijata, Marko Mirjanić, farbanje „zebre” urađeno je na osnovu dogovora Uprave policije i predsjednika Opštine Dejana Mandića još početkom godine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code