GVOZDENOVIĆ-MANDIĆ: “U HERCEG NOVI DOLAZE VODA I INVESTICIJE ZA DVIJE GODINE“

GVOZDENOVIĆ-MANDIĆ: “U HERCEG NOVI DOLAZE VODA I INVESTICIJE ZA DVIJE GODINE“

155
0
Podijeli

gvozdenovic mandicPred Herceg Novim je više kapitalnih turističkih projekata, od kojih je najznačajniji „One&Only” u Kumboru, koji treba da izvuku ovaj grad iz stagnacije. Umjesto o problemima, kako je to ranije bio običaj, ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović je boraveći u Herceg Novom pričao sa predsjednikom opštine Dejanom Mandićem upravo o budućim investicijama.
Nakon što su obišli bazen na Škveru i još jednom čestitali vaterpolo reprezentativcima iz Novog na osvojenoj svjetskoj srebnoj medalji u Barseloni, ministar Branimir Gvozdenović, državna sekretarka u ovom ministarstvu Daliborka Pejović i predsjednik opštine Dejan Mandić sa saradnicima razgovarli su dva sata prije no što su se obratili novinarima. Saopštili su da su zadovoljni progresom u Herceg Novom.
– Ozbiljni su pomaci u Herceg Novom. Prihodi od turizma su 6,15 odsto veći no lani. Takođe je i više turista – kazao je Gvozdenović okrećući se investicijama u turizmu.

Predstavinici „Azmonta” su ga informisali da će narednih destetak dana početi s ozbiljnim aktivnostima u Kumboru, gdje sada istražuju teren. Onda će pripremati lokaciju za gradnju „One&Only” rizorta. Vlada Crne Gore je dala saglasnost za početak pripremnih radova, kazao je Gvozdenović. Ohrabrujuće vijesti vezane su i za hotel za odmor i rekreaciju „Centar” u Igalu.
gvozdenovic mandic2– Već je pripremljen aneks ugovora koji treba da stvori investiciju od preko 5 miliona eura za realizaciju hotela sa 4+ zvjezdice, sa preko 250 ležajeva. To je rekonstrukcija starog hotela koji bi trebalo da bude spreman za sezonu 2016, a postoji mogućnost da se otvori i 2015. godine.
Iz opštine su Gvozdenovića informisali i o projektu „Mala Luštica”, o novim tederima za projekte „Mamula” i prostor u Njivicama i Sutorini. No, ministar je posebno ohrabren pregovorima u Vladi koji se vode oko „Vektra Boke”:
– Nadam se da ćemo u narednih nekoliko mjeseci moći da izađemo s dosta optimističkim informacijama o renoviranju jednog od tri hotela, te grupacije” – kazao je Gvozdenović ne odgovarajući precizno na novinarsko pitanje oko dugova „Vektra Boke” radnicima i državi. To su obaveze koje se moraju izmiriti, kaže Gvozdenović ohrabren što bi, ipak, za nekoliko mjeseci jedan od hotela „Vektra Boke, mogao da počne da se obnavlja.
U fokusu treba da budu i projekti u Meljinama i na Kobili, kao i oni na Žanjicu, Arzi, Baošićima i Rose-Dobreč, s obzirom da su usvojene studije lokacije.
Ali, pitanje svih pitanja u ovom momentu u Herceg Novom je voda i Gvozdenović je najavio za dvije godine vodu iz Regionalnog vodovoda za Herceg-Novi. Poonuđene su 4 varijante iz tog preduzeća za priključak:
– Dogovor je da se do 1. septembra definiše prezicno s kojom varjantom idemo, s obavezom da se taj projekat realizuje do kraja 2015. godine. To je dobra informacija.
Ali, s obziom da Herceg Novi i ove sezone ozbiljno kuburi s nestašicom vode, Gvozdenović je izrazio spremnost da Vlada pomogne postojećem sistemu snabdijevanja i prevazilaženju subjektivnih slabosti, ako ih ima.
Daliborka Pejović je, kako kaže zadovoljna time što je Herceg Novi sagledao probleme buke, dilera, divlje prodaje u sezoni i što sarađuje s Upravom za inspekcijske poslove. Najavila je u saradnji s MUP-om i Zavodom za zapošljavanje za iduću godinu projekat evidencije svih turista u Crnoj Gori.
Predsjednik opštine Dejan Mandić, takođe je iznio pozotivne ocjene o budućim investicijma u Herceg Novom, kojima će dosta značiti i novi kolektor i postrojenje za preradu otpadnih voda, čija gradnja je u toku. Potvrdio je da će sa Regionalnim vodovodom konačno opština naći zajednički jezik i rješenje za priključak Herceg Novog. Tako će i Herceg Novi za dvije godine biti grad na primorju bez restrikcija vode.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code