Početna Ekonomija GVOZDENOVIĆ: VLADA POKUŠAVA DA ZADRŽI INVESTITORA „QATARI DIAR“

GVOZDENOVIĆ: VLADA POKUŠAVA DA ZADRŽI INVESTITORA „QATARI DIAR“

0

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović rekao je za Televiziju Crne Gore da su kontaktirali menadžment kompanije „Qatari Diar” i da će se Vlada potruditi da zadrži ovog renomiranog investitora.

Državni investicioni fond Katara „Qatari Diar” odlučio je da zaustavi svoj projekat izgradnje ekskluzivnog turističkog resorta na mjestu nekadašnjeg kompleksa „Plavi horizont” nadomak Tivta, i da obustavi poslovanje u Crnoj Gori, objavile su juče „Vijesti”. Tu informaciju je tako i minisatr Gvozdenović dobio.
– Komunicirali smo sa „Qatari Diar”-om i vidjećemo o čemu se radi. Mi ćemo se potruditi da tako renomiranog investitora zadržimo u Crnoj Gori. Smatramo da je jako važno da se prilagođavamo određenim potrebama. Sagledaćemo o čemu se radi, ali sada ne vidimo ni jedan razlog koji bi mogao da bude usmjeren u tom pravcu.
On je kazao da će za eventualne probleme oko vlasništva zemljišta, ministarstva finansija i turizma „efikasno naći rješenje”, te da nema ni u najavi problema koji bi mogao dovesti u pitanje realizaciju projekta.
– Nismo dobili ni jednu najavu vezanu za te projekte da bi mogli da budu dovedeni u pitanje. Da li se radi o nekom drugom problemu, koji nisu vezani za Crnu Goru, to tek treba da vidimo. Jako je važno da smo spremni da komuniciramo da smo otvoreni za sve projekte, a posebno onaj „Qatari Diar”-a. Siguran sam da ćemo zajednički naći najbolje rješenje – zaključio je Gvozdenović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code