Početna Promo Hakaton u Porto Montenegru

Hakaton u Porto Montenegru

0

Softverska kompanija Logate i digitalna zajednica Crne Gore Digitalizuj.me organizuju sedmi Hakaton, pod nazivom Hackathon in the Port 2019. od 22. do 24. maja u Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru.

Događaj je regionalnog karaktera, a okuplja programere, projekt menadžere, UX/UI i grafičke dizajnere, kao i sve ostale ljubitelje tehnologije, razvoja tech rješenja i njihove primjene.

Ovogodišnji događaj je u duhu gejminga, pa je i tema Hakatona kreiranje kompjuterskih igara. Takmičari će se baviti jednom od najprofitabilnijih ali i najuzbudljivijih industrija današnjice, a prvog dana događaja, prije početka samog takmičenja, imaće priliku da slušaju stručna predavanja upravo iz ove oblasti, i na taj način se dodatno pripreme za izazov koji ih čeka – navodi se u saopštenju.

Predavanja će biti održana u okviru cjelodnevne konferencije pod nazivom “Interakt”. Konferencija je novitet koji organizatori uvode od ove godine, a čiji je cilj okupljanje, širenje znanja i umrežavanje između ljubitelja tehnologije.

Predavači dolaze iz najvećih regionalnih kompanija za razvoj video igara, a koje okuplja NVO Serbian Games Association, čiji je cilj podrška razvoju video igara kako u Srbiji, tako i u cijelom regionu.

Dodjela nagrada biće upriličena na plaži kluba Porto Montemegru i petak, 24. maja.

PROMO