HALKO HALILOVIĆ IZLAŽE U GALERIJI “JOSIP BEPO BENKOVIĆ”

HALKO HALILOVIĆ IZLAŽE U GALERIJI “JOSIP BEPO BENKOVIĆ”

0
Podijeli

galerija jbbU Galeriji Josip-Bepo Benković u Herceg-Novom, u 20 sati, biće otvorena izložba akademskog slikara Halka Halilovića.
Izložbu će, kao jednu od vidova dugogodišnje profesionalne saradnje muzejskih ustanova Herceg-Novog i Rožaja, otvoriti Sadik Dacić, kustos i direktor Zavičajnog muzeja Rožaje. Organizovao je 37 samostalnih i veliki broj kolektivnih izložbi kako u zemlji tako i u inostranstvu. Učestvovao je u više slikarskih kolonija u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada za slikarstvo i crtež.
Halko Halilović je rođen 1946. godine u Rožajama. Završio je Srednju umjetničku školu u Peći, potom Likovnu akademiju (odsjk slikarstvo), u Prištini u klasi profesora Hilmije Ćatovića 1978. godine Završio je i Školu starih slikarskih tehnika. Živi i radi u Novom Pazaru kao profesor likovne umjetnosti. Član je ULUS-a od 1979. godine, KLUS-a od 1973. godine i SULU-a.
Posjetioci mogu vidjeti i nedavno otvorenu izložbu slovenačkih umjetnika Žige Rehara i Braneta Širce, dobitnika nagrade 46. Hercegnovskog zimskog salona.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code