Početna Društvo FOTO I VIDEO: HAOS U GRADU: ODRONI, POPLAVE…

FOTO I VIDEO: HAOS U GRADU: ODRONI, POPLAVE…

0

Zbog odrona na dionici puta prema Risnu, kod Kostanjice, došlo je do prekida saobraćaja koje je izazvalo nevrijeme sa kišom.

Zaustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila, što su potvrdili iz Centra bezbjednosti Herceg Novi. Na teren će izaći radnici “Crna Gora puta”. Veliki je odron i na Njivičkom putu prema Žvinjama, pa jer to selo za sada odjsečeno od Herceg Novog. U pomoć je pritekla mehanizacija firme “Krušo niskogradanja”.
Prema informacijama Radija Jadran, rijeke Sutorina i Opačica prijete da se izliju.
Zbog alarmantne situacije predsjednik Opštine, Nikola Gojković sazvao je hitan sastanak kriznog štaba kako bi se što prije otklonili problemi na terenu. Na sastanak je pozvan i razrješeni načelnik službe spašavanja, Branko Mitrović.
U čitavoj opštini začepljeni su kanali koji ne mogu da prime ogromne količine atmosferskih voda, a magistrala je pretvorena u rijeku.
U Hereg Novom od sinoć do jutros palo je 135 litara kiše po metru kvadratnom, što je najviše zabilježenih padavina tokom ove zime.
Trgovi, kao i magistrala i sporedni putni pravci su pod ogromnim količinama vode, pa su radnici Stambeno komunalnog preduzeća već imali više intervencija u Igalu. U ovom mjestu je poplavljeno i nekoliko kuća.
U Meljinama ispred marketa “Voli”se stvorilo veliko jezero.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code