HAPS OD 17. APRILA DO 1. MAJA

HAPS OD 17. APRILA DO 1. MAJA

0
Podijeli

hapsNaš HAPS – naše pozorište, slogan je pod kojim će se od 17.aprila do 1. maja odvijati 17. Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti (HAPS). Zašto taj slogan objasnila je predsjednica UO Hercegnovskog pozorišta Vitka Vujinović:
– Još od oktobra prošle godine nad Hercegnovskim teatrom stoji prijetnja iseljenja iz zgrade u kojoj radimo 23 godine, ali dogovorili smo se da o tome ne govorimo u toku HAPS-a.

U okviru glavnog programa publika će vidjeti četiri predstave, a u off programu koncerte, izložbe i stend-ap komedije. U izboru selektora Zorana Živkovića publika će moći da vidi predstave  Kruševačkog pozorišta DUNDO MAROJE – Marin Držić: Režija: Kokan Mladenović, tivatskog Centra za kulturu MEDITERANO (prema dobitniku Oskara ital. filmu Mediteraneo) Režija: Erol Kadić, zagrebačkog teatra Rugantini TERAPIJA Jordan Cvetanović, Režija: Maja Šimić i Crnogorskog narodnog pozorišta LASICE – Bojana Mijović, Režija: Stevan Bodroža .

Picerija i restoran

– Koncipirajući ovogodišnji program trudili smo se da Herceg Novi i dalje bude mjesto susretanja renomiranih pozorišnih ansambala i dramskih umjetnika iz regiona, objasnio je Živković. 
Kao i prethodnih godina  tokom HAPS-a, u bogatom pratećem i off programu biće organizovane izložbe, koncerti, a i stand-up komedija – popularna u regionu  pod nazivom „Grupna terapija“, autora Srđana Jovanovića.
Producentkinja Milina Kovačević  posebno ističe izložbu slika kojom će biti otvoren ovogodišnji festival, a pod nazivom Naš teatar za muziku.
– Postavku će činiti djela koja su donirali hercegnovski umjetnici i galeristi i koja će biti ponuđena na aukciji, a prihod je namijenjen za
kupovinu instrumenata za Gradsku muziku – kazala je Kovačevićka.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code