Početna Kultura HAPS: ZAGREBAČKI TEATAR RUGATINO I PREDSTAVA O IZVITOPERENOSTI REALITY PROGRAMA

HAPS: ZAGREBAČKI TEATAR RUGATINO I PREDSTAVA O IZVITOPERENOSTI REALITY PROGRAMA

0

Izvanredna predstava zagrebačkog Teatra Rugatino, koja je premijerno izvedena 31.marta večeras će biti odigrana u okviru HAPS-a u dvorani Park od 20:30.

“ThisCasting” je autorski projekt reditelja Mirana Kurspahića i priča o povampirenom reality showu koji svoje potencijalne voditeljke gurne preko same ivice. U maniru istinskog TV showa, gdje je pozorišna publika, ona publika koja odlučuje o tome ko će ispasti iz showa, a ko pobijediti, Kurspahić priču razvija postepeno, s ubitačnim humorom koji kako priča teče prerasta u istinske udarce u pleksus – rečeno je u kritici predstave u Večernjem listu, Bojane Radović.
Glavno je pitanje: koliko nisko su djevojke spremne ići za posao iz svojih snova, i slavu koja s njim dolazi u paketu. Tako će potencijalne voditeljke šmrkati kokain, izvesti striptiz, potući se…ali, ipak, osnovno poniženje u dno – i slom – dotiču kada svemoćni glas iz režije krene kopati po najintimnijim dijelovima njihovog privatnog života. Kurspahić je ovdje Veliki brat, onaj najokrutnije vrste, koji propituje i ljudsku potrebu da bude okrutan prema nemoćnima.
“ThisCasting” je dokaz da teatru ne treba scena i kostimi već hrabrost, pamet i vrhunsko umijeće. U predstavi igraju Mirela Videk, Iskra Jirsak, Mia Biondić, Ivan Bošnjak, Miran Kurspahić.
Nakon predstave u foajeu dvorane Park u 22 časa prvi put van Omladinskog kulturnog centra biće organizovano veče mladih bendova OKC-a, a nastupiće Silence&Feedback, Penthouse Band, Nomad, TDK i Volcano.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code