Havarije na starom cjevovodu, novi kolektor u funkciji tek s jeseni

Havarije na starom cjevovodu, novi kolektor u funkciji tek s jeseni

4207
14
Podijeli

kolektor zelenika decembar 2015Spajanje dionice kolektora od pumpne stanice Forte mare do pumpne stanice Meljine-Kružni tok i puštanje u rad fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Nemiloj, nije moguće prije jeseni. Od februara je taj posao više puta najavljivan i rokovi su stalno pomjerani. Direktor Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Milorad Velaš, kaže da je odgvornost isključivo na nadzornoj firmi i izvođačima. Još se ne može obaviti tehnički prijem trafo stanica i njihovih dovodnih kablova.

Postrojenje za preradu otpadnih voda, koje gradi turska kompanija, Mas Gintaš, ima problem sa elektro napajanjem, pa je tehnički prijem takođe odgođen.

Picerija i restoran

– Po meni nije riječ o propustu Opštine kao investitora, već nadzora i izvođača radova na elektro instalacijama, odnosno njihovog nepoznavanja uslova za izvršenje tehničkog prijema tih objekata, tvrdi  Velaš.

fekalije se izlivaju u moreS druge strane, za ovu sezonu nije moguće koristiti novi kolektor, pa nijesu isključene povremene havarije na pumnoj stanici Forte Mare i izlivanje fekalija u more. Jedna je već obilježila početak sezone.

Po riječima Velaša, ispitivanje nove mreže je u toku, ali ne po predviđenoj dinamici. Sistem je veliki, sa  osam pumpnih stanica, potisnim  i gravitacionim cjevovodom. Na jesen predstoji kompletno vraćanje u prvobitno stanje trase kojom su položene kanalizacione i vodovodne cijevi. Biće postavljen asfalt, izgrađena sekundarna vodovodna mreža i prebačeni svi potrošači na novoizgrađeni vodovod. Velaš vjeruje da više neće biti teških mašina u priobalju.

Kompletan posao izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, sa kolektorima, od septembra 2012.godine, obavlja turska kompanija Čeltikčoglu, sa podizvođačima. Trebalo je da ga okonča 17. februara 2014.godine. Do sada nisu ispoštovali tri aneksa osnovnog ugovora, od kojih je posljednji podrazumijevao da, 18,8 miliona eura vrijedni radovi, budu gotovi u februaru 2015.godine.

14 Komentari

 1. Tehnička priprema preskočena,jer su pare bile mnogo važnije,a stručni ljudi se najmanje plaćaju,pa eto,što je- tu je.Da li će se đeca na našem primjeru išta naučit?Ovo je školski primjer nestručne pripreme posla.
  0  0
 2. Ko nije nikad radio on ne zna što je rabota;ne ide to sve po loju ni kad se sve dobro pripremi,a kamo li kad se ne poznaju uslovi za rad.Greška u startu.
  0  0
 3. Zanima me da li neko od opštinskih funkcionera ide magistralom autom d lje od Zelenike. Ako idu, a siguran sam da idu, kako ih nije sramota da , zajedno sa nama, trpe ostavljeni haos magistralom kroz Zeleniju. Računaju da sezona još nije počela. To što mi svakodnevno lomimo auta nije ih briga. Za njihova ne mare. Njima će Opština , našim parama, kupiti druga. Kakiav idiotizam.
  0  0
 4. Rekli su na jesen ali nijesu rekli koje godine.
  Svi krivicui svaljuju jedni na druge, a sistem en funkcioniše i pitanje je kada će i dali će uopšte Milioni su potrošeni, malo Zeću, malo preduzeću a koga briga što ne funkcioniše.
  0  0
 5. Katastrofa ! tolike pare i strpljenje gradjana a posao nije jos gotov i nece do iduce sezone !

  bitno je da lokalni politicari u skupstini crne gore samo primaju platu neki se za godinu dana nisu ni javili da recu nesto za svoje gradjane !!

  Ima i poslanika koji se uopšte nijesu javljali za riječ, a svi su iz redova najbrojnije partije u parlamentu DPS-a.
  Sudeći po podacima konferencijskog sistema nijednom se, od početka godine do 20. juna 2016, u Velikoj sali za riječ nijesu javili Šefkija Murić, Veljko Zarubica, Saša Pešić, Rešid Adrović, Slobodan Krušo Radović, Žana Filipović, Željko Aprcović, Radivoje Nikčević i Husnija Šabović.

  pametnom dosta !!!
  0  0
 6. Ovaj Velas izgleda iznenadjen. Ponovo. Sva sreca da proseta Kruso i onaj Ivanovic, jos bi tukli i busili po Baosicima koliko se on pita i zna. Glavno da zna ko je kriv. Svi svi samo ne vesela druzina koja je sve zapocela. Ko se jos sjeca Deja, Steva, Obrada, Vlada……davno je zavrsila ta 2012. al kolekotor ko zna kad ce.
  0  0

Ostavite komentar

*

code