Početna Društvo Hendlerka Ivana Malavrazić treća na 63. beogradskom CACIB-u

Hendlerka Ivana Malavrazić treća na 63. beogradskom CACIB-u

6

Junior hendlerka iz Herceg Novog, učenica VIII-1 OŠ Dašo Pavičić, Ivana Malavrazić, osvojila je III mjesto u disciplini junior handling do 18 godina na 63. CACIB- u, koji je u nedjelju održan u Beogradu. Učestvovalo je 35 takmičara, a sudija je bila Gabriela Ridarčikova iz Slovačke.

Od 2015. godine Ivani je ovo četvrto učešće kao predstavnice Crne Gore na ovoj međunarodnoj manifestaciji, gdje je do sada dva puta osvajala drugo i jednom treće mjesto

Takmičenje je upriličeno u halama I i IV Beogradskog sajma.

Bio je ovo njen posljednji takmičarski nastup u ovoj godini, a narednu počinje nastupom u Sloveniji.

6 Komentari

 1. Junior Handling je disciplina do 18 godina koja je jako popularna u stranim zemljama dok je u Crnoj Gori jos u razvoju. Ocenjuje se samo sposobnost  vodjenja psa, a ne pas i nikako slatkost deteta i sl. Vrlo je vazan i spoljni izgled deteta (tj. mladog coveka). Dete mora biti lepo obuceno, u odelu kontrastnom od boje psa, u sakou. Ne sme takodje imati puno detalja kako ne bi skrenuo pozornost sudije sa psa.
  Pas kojeg mladi vodič izlaže ne mora da bude njegov pas, što je nakon nekog vremena izlaganja i pohvalno, jer tako vodič uči voditi i ostale rase, što mu daje iskustvo važno u daljnjem handlingu.
  Mnogi su u zabludi kada misle da je to umijeće prezentiranja svoga psa.
  U ring se ulazi u velikom polukrugu po velicini pasmine (od najvece do najmanje). Sudac ocenjuje svakog hendlera posebno. Moze pitati razlicite figure poput gore – dole, trokuta, T, L, 8… Pritom, hendler mora paziti da je pas uvek izmedju njega i sudije. Dakle povodac moze biti i u levoj i desnoj ruci zavisno od potrebe. Cesto sudija trazi i da hendleri zamene pse, kako bi ustanovio da hendler zna hendlati vise pasmina. Nekada sudija i prepituje handlera o podacima o rasi koju handla, kao i o opcem poznavanju kinologije. Takodje cesto se nakon izvedene figure, sudac vrti oko psa, sa kojim se treba vrteti i handler tako da pas uvek bude izmedju suca i handlera.
  Veoma je vazan i odnos handlera i psa, motivacija… Kao i pohvala psa nakon dobro izvrsene figure, kako verbalno, tako i milovanjem.
  To je ukratko.

  9
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code