Početna Ke Nova HERCEG NOVI 1. JUNA PRIPADA DJECI

HERCEG NOVI 1. JUNA PRIPADA DJECI

0

karneval_djecijiKraj maja i početak juna u Herceg Novom biće obilježen karnevalskim svečanostima najmlađih koji će stići iz skoro svih bivših jugoslovenskih republika.

Posljednje pripreme za 6. Dječiji međunarodni karneval su u toku i on zvanično počinje 1. juna, za kada je zakazano otvaranje festivala na tvrđavi Forte mare. Tada će predsjednik opštine simbolično predati ključeve grada malom kapu od karnevala. Podizanje zastave karnevala planirano je 31. maja na Sat kuli u 19 časova.

Picerija i restoran

Organizatori NVO “Omladinski centar”, uz pomoć sponzora i donatora pripremili su i ove godine raznovrstan i kreativan program kako bi privukli u Herceg Novi što više učesnika i gostiju.

Predsjednik ove nevladine organizacije, Milijan Mijović kaže za Radio Jadran da oni nastoje da svake godine uključe što više djece i Novljana u karnevalske aktivnosti.

 

– Već su nam potvrdile dolazak grupe iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Rusije, što je nekih 40 grupa mališana -kaže Mijović, ističući da će biti oko 1.000 učesnika karnevala.

– Nastojimo da oživimo turističku ponudu grada početkom juna, što se uvijek vodi kao početak sezone – objašnjava Mijović.

Dolazak na karnevalske svečanosti potvrdili su još i ambasadori Makedonije i Bosne i Hercegovine, kao i gradonačelnik Bihaća i predsjednik Unsko-Sanskog kantona, odakle im dolazi i grupa djece. Među gostima biće i potpredsjednik opštine Bijelo Polje, dok su sa ambasadorima Slovenije i Rusije još uvijek u pregovorima.

Od pratećeg programa karnevala, za subotu su planirali karnevalsku povorku koja kreće sa Trga Nikole Đurkovića ulicama grada u 18 h.

Nakon toga, dva sata kasnije, uslijediće maskenbal i koncert malih zvijezda na trgu ispred zgrade Opštine. Karneval završava u nedjelju, izletom po zalivu, trajektom “Pomorskog saobraćaja” za sve učesnike karnevala.

Tako je centar Herceg Novog konačno posljednjih 7 dana oživio i ulicama Starog grada, podno gradske tore čuje se žamor i galama. U sve su nas prvo uveli mladi folkloristi iz više zemalja, zatim maturanti defileom, a sada će, inače, mirnom poslovnom centru uljepšati i  udahnuti život mali karnevalisti. U slučaju kiše, otvaranje festivala biće upriličeno u dvorani “Park”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code