Herceg Novi 11. na rang listi najpovoljnijih odredišta magazina “Forbes”

Herceg Novi 11. na rang listi najpovoljnijih odredišta magazina “Forbes”

14
Podijeli

U poznatom američkom biznis magazinu “Forbes” Herceg Novi se našao na 11. mjestu od 27 najboljih turističkih destinacija za turiste sa “prosječnom dubinom džepa”, u tekstu pod naslovom “The 27 Best Budget Travel Destinations For 2018″(The 27 Best Budget Travel Destinations For 2018 )

– Naš grad našao se ispred Zagreba, grada Yelapa u Meksiku, Moaba u Juti u SAD-u, Nambije, Bosne i Hercegovine, Maroka, Novog Zelanda, pa čak i Pariza, zahvaljujući sjajnom izvještaju svjetski poznatih turističkih blogera  Katrini Kach Umandap-Howe i Jonathanu Davidu Howeu osnivačima i vlasnicima travel websitea Two monkeys travel group, koji su gosti Turističke organizacije Herceg Novi – kazao nam je vd direktor TO, Pavle Obradović.

Picerija i restoran

Kako su naveli u ovom prestižnom magazinu, Herceg Novi je grad u Crnoj Gori koji nudi luksuz Mediterana po povoljnim cijenama.

“Smješten između slikovitog Jadranskog mora i impresivne pozadine planine Orjen, Herceg Novi je među gradovima sa najturbulentnijom istorijom u Evropi. Za budžet turistu to znači da može vidjeti nevjerovatne arhitektonske stilove i uživati u nekoj istorijskoj priči, dok putuje pristupačnim dijelovima Evrope. Područje je, takođe, poznato po blatnim banjama i skrivenim plažama. Mnoge plaže su pristupačne samo barkama i nadamo se da ćemo doći početkom 2018. godine. Možda nas sretnete tamo”- navodi se u tekstu.

Prvi na listi je Montreal u Kanadi, a ispred Herceg Novog kao preporučene destinacije su nejpoznatije svjetske turističke metropole poput prijestonice Katalonije Barselona ili egzotičnog karipskog Curaçaou i Senegala u Africi.

Ovo prestižno i vrlo značajno priznanje i prepoznatljivost grada kao jedne od najprimamljivijih svjetskih turističkih destinacija za sljedeću godinu, sasvim sigurno može umnogome doprinijeti napretku turističke privrede Herceg Novog i imponuje svima koji su uključeni, ali je i potvrda dobre i kvalitetne orjentacije razvoja turistikog proizvoda koji stvara i potencira TO HN, dodaje Obradović.

Magazin za bizinis “Forbes” izlazi jednom nedjeljno. Jedan je od najuspješnijih poslovnih magazina na svijetu, a sjedište mu je na poznatoj Petoj Aveniji u Nju Jorku u SAD-u. Poznat je po brojnim rang listama o raznim temama, čiji se popisi godišnje objavljuju. Najveće zanimanje postoji prema listi najbogatijih ljudi na svijetu.

14 Komentari

 1. Za nezaposlenog profesora: U svakom normalnom društvu osoba koja ne dolazi dan-dva na posao dobila bi otkaz. Ali, to što neko dozvoljava nekome da leži na grbači ovog naroda, je slika poslodavca, odnosno tekuće vlasti. Dobro bi bilo da gospođi platu davaju, od svojih primanja, oni koji joj takav status omogućavaju. Jer, narod novski dobro pamti.

  7
  4
 2. Koliko je kostalo ovo listiranje i placanje blogera? Ne kazem da je lose, samo nas zanima koliko nasih para ode svaki put kad dovedete te blogere?

  6
  4
 3. Kada dodju ovi biznismeni iz ovog časopisa pa budu probali nešto u Opstinu završiti, pomislice da je bilo bolje su pojeli časopis nego sto su ga pročitali.

  U svakom slučaju odlučna reklama i pohvale za uradjeno sa blogerom i TO.

  28
  7

Ostavite komentar

*

code