HERCEG NOVI 20 DANA PO 20 SATI BEZ VODE

HERCEG NOVI 20 DANA PO 20 SATI BEZ VODE

0
Podijeli

sat_kula_1Zbog izvođenja sanacionih radova na sistemu HE Trebinje i HE Dubrovnik od 1. do 21. juna biće obustavljen dotok vode sa vodostana Plat za Herceg Novi, saopštili su iz JP ’’Vodovod i kanalizacija’’.

Zato će u tom periodu biti uveden restriktivni režim vodosnabdjevanja potrošača, jer su ograničene mogućnosti lokalne akumulacije Opačica.

Picerija i restoran

Naselja od Meljina do Kamenara imaće vodu od 5 do 7 h i od 17 do 19 h.

Sutorina, Njivice, Igalo, Topla, centar grada, Savina i Podi, vodu će imati takođe u dva termina i to od 7 do 9 h, kao i od 19 do 21 h.

 

Naselja koja ne mogu zbog tehničkih razloga da dobijaju vodu, po potrebi biće snabdjevana cistjernama.

Iz JP ’’Vodovod i kanalizacija’’ mole potrošače da maksimalno racionalno koriste vodu, kako bi isporuka bila moguća u naznačenim terminima.

Podsjećamo i da je upravna zgrada ovog preduzeća u mraku zbog duga za struju koji je blizu 600.000 eura, ali se nadaju da Elektroprivreda neće isključivati struju u pumpnim stanicama, jer kako kažu u ovom trenutku to bi bila nepopularna mjera.

To međutim, ne samo da bi bila nepopularna mjera nego i katastrofa za grad, koji bi bukvalno ostao bez kapi vode, s jedne strane sa Plata, a s druge iz lokalnog izvorišta.

Stoga bi prioritetan zadatak nove lokalne vlasti u Herceg Novom trebalo da bude izgradnja priključka na Regionalni vodovod, o čemu predugo traju pregovori. Iz opštine računaju da će engleski investitor Nord star umjesto naknade za zemljište izgraditi kompletnu infrastrukturu, pa i priključak na Regionalni vodovod.

Jedino tako bi na početku glavne sezone građani mogli da odahnu, a restrikcije ne bi tjerale turiste.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code