Početna Društvo Herceg Novi dobija još jedno dobrovoljno vatrogasno društvo: Završeno opremanje DVD Prijevor,...

Herceg Novi dobija još jedno dobrovoljno vatrogasno društvo: Završeno opremanje DVD Prijevor, početak rada sledeće sedmice

30

Veliki požari koji su zahvatili Herceg Novi tokom ljeta 2017. godine bili su opomena i jasan znak da treba unaprijediti sistem zaštite kako bi bezbjednost na teritoriji cijele opštine bila na višem nivou. Od tada do danas, lokalna samouprava je u saradnji sa mjesnim zajednicima oformila dobrovoljna vatrogasna društva na Luštici i u Bijeloj, a od slkedeće sedmice sa radom počinje i Dobrovoljno vatrogasno društvo Prijevor- saopšteno je iz press službe Opštine.

Foto: Služba za informisanje OHN

Kao što je ranije najavljeno, prostor Doma kulture u Prijevoru, odnosno nekadašnje škole, renoviran je i opremljen za boravak vatrogasaca, a sa radom će početi tokom sljedeće sedmice. Prostorije su juče obišli potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i zamjenik komandira za operativne poslove Službe zaštite i spašavanja Aleksandar Škobalj, koji su najavili da će radu DVD Prijevor doprinositi oko dvadeset dobrovoljaca.

– Mještanima u ovom dijelu grada je potrebna veća sigurnost, ne samo zbog mogućih požara, već i u slučaju drugih nepogoda i nezgoda. Dežurstva će se odvijati tokom cijele godine, pa će Prijevor, Malta i ostali zaseoci biti dodatno zaštićeni, kazao je Konjević, te dodao da će na ovaj način biti dodatno unaprijeđena bezbjednost u pograničnom pojasu sa Hrvatskom. Kako je istakao, lokalna samouprava posebnu zahvalnost duguje mještanima i donatorima koji su finansijski i obezbjeđivanjem građevinskog materijala pomogli osnivanje Društva.

Foto: Služba za informisanje OHN

Konjević je istakao da je tokom protekle dvije godine zajedničkim, spremnim djelovanjem Službe zaštite i spašavanja i dobrovoljnih vatrogasnih društava znatno smanjena mogućnost pojave velikih požara i unaprijeđena bezbjednost ljudskih života i materijalnih dobara na teritoriji cijele opštine.

Kako je Škobalj naglasio, osnivanje DVD Prijevor ima veliki značaj, ne samo za ovaj dio novske opštine, već i za cijeli grad i državu.

– Opština Herceg Novi, kao i država, ima strategiju oslanjanja na dobrovoljna vatrogasna društva. Herceg Novi sada ima tri, što je najviše u Crnoj Gori. Osnivanje DVD Prijevor je od velikog značaja, uzimajući u obzir površinu borove šume i konfiguraciju terena, koji je uz granicu sa Republikom Hrvatskom, kazao je Škobalj, uz napomenu da je obuka dobrovoljaca počela još prošle sedmice i trajaće mjesec.

30 Komentari

 1. VASO POROBIĆU SA MOJDEŠKE GREDE ČITAV MOJDEŽ VJERUJE U TEBE. VJERUJE U TEBE I VOJA I NADA SE DA KONAČNO POBIJEDI GRAĐANA VOLJA. OVI ŠTO ZA VAMA LOŠE PIŠU, MOĆIĆE JEDINO CIPELE DA VI BRIŠU.

  9
  2
 2. .Ne spomenute Lazara Beka i Miodraga Radanovića koji su se najviše angažovali na ovom projektu. Beko će čak donirati najmanje jedno vozilo. Pozdrav i mnogo sreće u radu, da imate što manje posla.

  12
  2
 3. Naplatite ljeti svaki bačeni opušak cigarete sa barem 50€ pa ćemo imati i za novu profesionalnu ekipu vatrogasaca, a manje će biti požara.

  16
  1
 4. Ovo je za sve dobro i pozitivno, bez obzira od koje partije dolazilo i ko je na vlasti.Nece samo biti od koristi za eventualne pozare nego i za druge stvari koje ce pruzati mjestanima u slucaju nevolje i potrebe.Za pohvalu…

  28
  7
 5. E ako se sad ne očisti AliBegova Cesta i ne prokrči put uz granični potok nikada više neće biti prilike da se naprave dobre i neophodne čeke za divlje svinje.

  21
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code