Herceg Novi domaćin Balkanskog karate prvenstva i 12 reprezentacija

Herceg Novi domaćin Balkanskog karate prvenstva i 12 reprezentacija

0
Podijeli

Herceg Novi će od 8. do 10. decembra biti domaćin 18. Balkanskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. Iz Karate saveza najavljuju učešće svih članica federacije sa oko 900 takmičara.

Predsjednik Karate saveza, Vladimir Joković, kazao je da je postignut dogovor sa Opštinom Herceg Novi i Institutom dr Simo Milošević oko organizacije tog šampionata.

Picerija i restoran

– Očekujemo dolazak više od 1.300 ljudi, računajući takmičare, trenere, predstavnike saveza, službena lica i zvaničnike Balkanske karate saveza. Postigli smo dogovor sa Institutom Simo Milošević, gdje će biti smješteni takmičari, rekao je Joković agenciji MINA.

On je kazao da je velika prednost Igala blizina hotela i dvorane.

– To nam ide u prilog jer takmičari neće morati da koriste prevoz i gube vrijeme oko prevoza. Ne sumnjam da ćemo biti dobar domaćin, da ćemo šampionat organizovati na način kakav dolikuje događaju sa tolikim brojem učesnika. Očekujem podršku Ministarstva sporta i Opštine Herceg Novi, kazao je Joković.

On je istakao da je šampionat dobra prilika da budu dobri domaćini i da karate još jednom da značajan doprinos turističkoj afirmaciji Herceg Novog i Crne Gore.

Šampionat će biti i posljednja provjera za Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore, koje će početkom februara biti održano u Sočiju.

Direktor Balkanske karate federacije, Dragoljub Fatić, kazao je da je Karate savez pouzdan partner balkanskoj asocijaciji.

– To najbolje potvrđuje da smo ponovo dobili povjerenje da budemo organizatori Balkanskog šampionata. Prethodni šampionati održani 2012. i 2014. godine bili su takođe održani u Herceg Novom i ocijenjeni su kao uspješno organizovani. Potrudićemo se i ove godine da svi učesnici budu ugošćeni na najbolji način, poručio je Fatić.

Učešće je najavilo 12 reprezentacija sa najjačim sastavima, jer će šampionat u Herceg Novom iskoristiti kao posljednji test za EP u Sočiju.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code