Početna Turizam Herceg Novi i Sankt Peterburg ostvaruju turističku saradnju

Herceg Novi i Sankt Peterburg ostvaruju turističku saradnju

2

Turistička organizacija Herceg Novi potpisaće 30. novembra Protokol o saradnji sa TO Sankt Peterburga, čiji je glavni cilj promocija Herceg Novog kao destinacije, a zatim i Crne Gore. Detalji saradnje biće saopšteni istog dana na press konferenciji koja će biti održana u gradu domaćinu, Sankt Peterburgu, potvrdili su Radiju Jadran u lokalnoj TO.

Ovim protokolom afirmisaće predsezonski i postsezonski period boravka u Herceg Novom, pa ovih dana iz TO intenzivno rade na animiranju hercegnovskih privrednika i hotelijera, kako bi kreirali ponudu u tom periodu, kada je manje gostiju.

Prema riječima direktora TO, Pavla Obradovića pozivu za odlazal u Sankt Peterburg odazvali su se skoro svi veći gradski hotelijeri, izuzev hotela Hunguest hotel Sun resort. Iz kompanije Azmont su tražili detaljnija pojašnjenja, kao iz hotela Iberostar distribuirae samo promo materijal hotela:

– Fokus je Herceg Novi i povezivanje naše privrede sa turoperatorima iz Sankt Peterburga. Bilo bi dobro da kreiramo ponudu za period van sezone, od Nove godine do juna, čak i za jun koji je relativno slabo „popunjen“, a ima „prostora“ za boljom posjetom. Nadam se da ćemo do tada uspjeti da se predstavimo dobrim aranžmanima tamošnjim turoperatorima – kazao je Obradović.

Pozivu za učešće odazvala se i TA Trend travel, te autoprevozna kompanija Blueline.

– U Aerodromu Tivat žele da ponude najbolje rješenje za tržište Sankt Peterburga i Rusije. Sa predstavnicima NTO i MORT-a nastojimo da dobijemo neke subvencije za avio linije, da bismo mogli ponuditi povoljnije karte van sezone. Imamo već gotove paket aranžmane za Novu godinu i period van sezone u privatnom smještaju, koji su veoma atraktivni, a daju mogućnost stranim agencijama da povećaju cijenu za procenat za koji misle da mogu da zarade – navodi Obradović.

Ovaj protokol podrazumijeva i afirmaciju i razmjenu kulturno zabavne ponude, pa bi od 1. do 11. maja trebalo da budu organizovani Dani ruske kulture.

Promo materijal Herceg Novog bi nakon potpisivanja Protokola trebalo da se nađe na svim turističkim informativnim biroima i aerodromu u Sankt Peterburgu i obratno.

Predstavnici Turističke organizacije sastaće se sa gradskim privrednicima, kojima je obezbijeđeno 5 mjesta u Skupštini TO. Najavljeno je i formiranje koordinacionih tijela predstavnika – udruženja hotelijaera, privatnog smještaja, restoratera, turističkih organizacija, kako bi došlo do objedinjavanja ponude i zajedničke promocije Herceg Novog.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code