Herceg Novi ima podršku Ambasade Rumunije pri apliciranju kod EU fondova

Herceg Novi ima podršku Ambasade Rumunije pri apliciranju kod EU fondova

5
Podijeli

O značaju fondova Evropske unije kako za državu, tako i za lokalne uprave razgovarano je tokom posjete ambasadora Rumunije, Ferinanda Nađa Opštini Herceg Novi. Njega su danas ugostili predsjednik Opštine, Stevan Katić i saradnici.

Rumunski ambasador je naglasio da je veoma važno pripremiti se za apliciranje, naročito za fondove u okviru kojih se odobrava finansiranje popravki ili postavljanja nove infrastrukture, zaštita prirode, ali i regulisanje pitanja otpada i pijaće vode. Kazao je da Opština Herceg Novi u ovom dijelu ima punu podršku Ambasade, u razmjeni informacija i iskustava i traženja kredibilnih partnera.
Ambasador Nađ je izrazio interesovanje da neki od rumuskih gradova postane pobratim sa Herceg Novim i kazao da će ova procedura biti inicirana u narednom periodu.

Picerija i restoran

Istakao je da incijativa za bratimljenje predstavlja novo poglavlje u odnosima dvije države, ali i lokalnih zajednica.

Ambasador je dodao da će ubrzo sa predstavnicima rumunskih gradova razgovarati o onom koji bi bio idealan za bratimljenje, uvažavajući njegovu privredu, kulturu i istoriju.
Predsjednik Opštine Katić istakao je da će Herceg Novi podržati inicijativu o bratimljenju, nakon čega je ambasadora uputio u turističku sliku grada i brojno stanje gostiju zabilježeno tokom 2016. godine, kada je u Herceg Novom odmaralo oko 1500 gostiju iz Rumunije.

Rumunija, kao i lično ambasador Nađ, prijatelji su Crne Gore i pružiće podršku evropskim integracijama naše zemlje, zaključeno je na kraju sastanka.

Ovo je bila prva posjeta rumunskog ambasadora našem gradu od uspostavljanja nove lokalne vlasti. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Miloš Bigović i potpredsjednica Opštine Danijela Đurović.

5 Komentari

 1. Izgleda da je svima promaklo da pavle obradovic nije postao vd direktor turisticke.
  Da se nije povukao posle kritika?
  Ne. Zaboravio je da nostrifikuje diplomu.
  Valjda je mislio da je dubrobnik nas grad

  25
  4

Ostavite komentar

*

code