Početna Ekonomija Herceg Novi na Svjetskoj izložbi „Expo 2020 Dubai“: Poziv preduzetnicima da predstave...

Herceg Novi na Svjetskoj izložbi „Expo 2020 Dubai“: Poziv preduzetnicima da predstave svoje projekte i proizvode

6

Opština Herceg Novi učestvovaće na Svjetskoj izložbi “Expo 2020 Dubai”, koja će biti održana u periodu od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine, pod krovnom temom „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“ i koja obuhvata tri podteme: Mogućnost, Mobilnost i Održivost. Organizator Expo-a najavljuje da će privući preko 25 miliona posjetilaca, uz očekivanje da 20% od ukupnog broja posjetilaca budu direktni predstavnici biznis sektora,saopšteno je iz Opštine.

Fokus našeg predstavljanja na najvećoj svjetskoj izložbi biće turizam i investicije. Turistička ponuda našeg grada, zajedno sa ponudom Instituta „Dr Simo Milošević“, biće prezentovana u toku cijelog trajanja izložbe. “Expo 2020 Dubai” će biti prilika za iniciranje i realizaciju novih projekata i investicionih veza, čime će se ekonomska slika našeg grada dodatno poboljšati.

-Što se tiče investicija i lokalne privrede, ovom prilikom pozivam sve naše preduzetnike, privredna društva ali i sve naše sugrađane koji imaju pripremljene projekte u vidu gotovih biznis planova ili fizibiliti studija, validne planske dokumentacije i rješenih imovinsko-pravnih pitanja, zatim poslovne ideje i namjeru za dalji razvoj i proširenje djelatnosti, da iskoriste mogućnosti da svoje projekte, proizvode i usluge predstave pred 25 miliona posjetilaca. Paviljon Crne Gore će biti na raspolaganju za promociju proizvoda i usluga, poslovne razgovore i sastanke predstavnika Opštine Herceg Novi i privrednika sa fondovima, investitorima i kompanijama iz cijelog svijeta, kazao je savjetnik predsjednika Opštine, Nenad Vitomirović.

Naš grad zaslužuje mjesto među najboljima, te je nužno da se Herceg Novi pravilno integriše u globalnu turističku ponudu u post Kovid-19 periodu, predstavljajući našu kulturu, tradiciju, istoriju, kao i naš ogroman ljudski kapital. Opština Herceg Novi biće snažna podrška lokalnim privrednicima da unaprijede poslovanje i prošire se na nova tržišta, a investitorima da obezbijedi što bolje uslove poslovanja i poveže ih sa lokalnim kompanijama.

Poziv je otvoren do 31.08.2021. godine, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na 031 321 052, lokal 245, ili na mail nenad.vitomirovic@hercegnovi.me .

6 Komentari

  1. U prošloj predizbornoj kampanji Katić je zajedno sa Bečićem navratio i u Zeleniku:(Vijesti 28. aprila). Pored ostalog, Katić je rekao i ovo: “Luka Zelenika će biti međunarodna luka i tu će pristajati kruzeri te če se Zelenika i Herceg Novi razvijati na nov način”. Preko Zelenike razvijče se i zagušeni Herceg Novi!! – najzad izrečeno – ali ne samo turistički, nego privredno zdravo-mješovito. Luka u Zelenici ima ne samo to mulo, nego odmah iza toga i gotovo-napušteni vojni logor – za carinsku zonu. Ali Luka nema saobračajnu pristup iz pozadine: ka Nikšiću i Trebinju. Niko u opštini o tome nije planski razmišljao.

  2. Onomad, nakon što je kruzer sidrio pred Zelenikom, Mješovito je bilo saglasno, da se luka priredi za takva pristajanja. Zašto da ne? Lučke vlasti su zahtijevale samo policijske, carinske i sanitarne prostorije – i ništa. Opštinari trebaju sjest sa Mješovitim da se to sredi. Luka Zelenika je druga najveća luka CG. ali opštinski nije tako planirana. Izrečen je poziv za prikazivanja na svjetskoj izložbi. Ako to izostane – ova opština definitivno nije u redu.

    • Pominjali su u Strategiji ds je luka Zelenika najbitnija, šta je do sada urađeno da se luka kupi od Mješovitog? I da se g4adi još jedna luka pored ove. Zelenika je najbolja lokacija za luku u Boki Kotorskoj, to su znalo u Austrougarskoj.

  3. Za skoru budučnost i kao glavnu investiciju opštine Herceg Novi, treba perikazati drugu luku CG – Luku Zeleniku, – zajedno sa napušteenim vojnim logorom odmah iza Mula i novim povezivanjem u pozadinu, ka Nikšiću i Trebinju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code