HERCEG NOVI OSTAJE BEZ LJETNJEG KINA

HERCEG NOVI OSTAJE BEZ LJETNJEG KINA

151
0
Podijeli

Gušt gledanja filmova pod otvorenim nebom, na specifičnim atraktivnim lokacijma kojima Herceg Novi obiluje, po svoj prilici, osim tokom filmskog festivala, Novljanima i gostima ni ove sezone nije omogućeno, jer nije bilo para za nabavku nove moderne digitalne opreme.

Kraj je jula, a tender za zakup dijela prostora na tvrđavi Forte Mare na kome je predviđeno da potencijalni zakupac obezbjedi i opermu, još nije ni raspisan.
– Sramota je to da Herceg Novi nema svoje ljetnje kino, a šta se čeka sa tenderom ni sam ne znam – priznaje predsjednik Savjeta JUK Herceg fest, Ivica Zidar.
Direktor Ljubko Popović za Radio Jadran pojašnjava da ni jedan zakonski uslov za raspisivanje tendera za zakup i nabavku opreme nije ispunjen.
Po zakonu o javnim nabavkama to je trebalo da bude u planu, da sredstva za tu namjenu budu obezbjeđena unaprijed, da za to saglasnost da i Skupština. Ali tu su i nove političke okolnosti, pa se i ne zna da li će ovaj Savjet biti i dalje aktuelan, primjećuje Popović.
– Od 4 uslova ni jedan nije ispunjen, a ja nisam htio da radim ništa na svoju ruku.
Neke naznake o mogućem iznamljivanju oprem postoje, ali to bi bilo prilično skupo jer jedan dan košta 40 eura, plus posebni ugovori sa distributerima filmova.
Ljubitelji filmske umjetnosti na ovoj lokaciji gledali su filmove od 1952. godine, a nekada su ljetnji bioskopi radili u Bijeloj, Igalu i Meljinama.
Svakako ljetnje kino nema ekonomsku opravdanost, ali činjenica je da bi to bila dodatna turistička ponuda grada i to značajna, za koju su mnogi zainteresovani – smatra Popović.
Inače u toku su posljednje pripreme za 28. filmski festival ”Montenegro film festival”.
Odmah nakon drugog koncerta Vlada Georgijeva na Kanli Kuli 27. i 28. jula počeće tehničke pripreme za festival. Tvrđava Kanli Kula ostaje u zakupu do kraja septembra, kada će se o njenoj sudbini ponovo odlučivati.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code