Herceg Novi ponovo na Forbsovoj listi destinacija za putnike sa prosječnom dubinom...

Herceg Novi ponovo na Forbsovoj listi destinacija za putnike sa prosječnom dubinom džepa

4
Podijeli

Ovogodišnja lista Forbsovih najboljih budžetskih destinacija nudi po nešto za svaku vrstu putnika. Između San Antonija u Teksasu, SAD i Taipeia na Tajvanu, popularni biznis magazin u 18 najboljih budžet destinacija za 2019. uvrstio je Balkansko poluostrvo, odnosno Herceg Novi kao najreprezentativniju destinaciju ovog dijela Evrope.

Iskustva i doživljaje sa Balkana, odnosno iz Herceg Novog čitaocima Forbsa još jednom je prenijela blogerka Ketrin Houv, koja je sa mužem Džonatanom boravila u Crnoj Gori u novembru 2017. godine.

Picerija i restoran

Kako je napisala, Hrvatska je najpopularnija balkanska destinacija, ali može biti prilično skupa, zbog čega ona i preporučuje posjetu Herceg Novom, odakle putnik može obići autobusom i BiH.

– Provela sam nekoliko dana u Crnoj Gori i osjetila kako mi to nije bilo dovoljno. Posjetili smo brodom drevni Perast, Porto Montenegro, Gospu od Škrpjela, umotali putovanje kajakarenjem i veslanjem na obližnjim plažama. Ostale aktivnosti uključile su paraglajding i ronjenje. Najbolja stvar od svega je što su sve te aktivnosti prilično jeftine u odnosu na druge evropske gradove – ističe ona u novom tekstu u magazinu Forbes.

Ketrin i Džonatan su autori blogova Two Mokneys Travel i Mr and Mrs Howe. Posjetili su preko 100 zemalja svijeta, ali boravak u Crnoj Gori ostavio je snažan utisak, zbog čega su obećali da će se uskoro vratiti.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code