Početna Kultura Herceg Novi predstavlja Belgiju na finalnom takmičenju „Crna Gora u ritmu Evrope“

Herceg Novi predstavlja Belgiju na finalnom takmičenju „Crna Gora u ritmu Evrope“

2

Mališani iz Herceg Novog će pjesmom i plesom predstavljati Belgiju na finalnom takmičenju „Crna Gora u ritmu Evrope“, odlučili su organizatori projekta. O ovome je sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo obavijestila roditelje djece koja su izabrana na audiciji u Novom.

Na jučerašnjem sastanku roditelji su upoznati sa detaljima projekta i svi su dali saglasnost da djeca učestvuju na probama i takmičenju, saopštavaju iz lokalne uprave. Probe će biti organizovane svake nedjelje do maja, a vodiće ih kreativni tim projekta, koji će osmisliti koreografiju.

Picerija i restoran

– Ovaj projekat je, između ostalog, dobar način da djeca nauče nešto novo o evropskim državama, njihovoj muzici i kulturi. Biće upućen poziv i ambasadoru Belgije da posjeti opštinu Herceg Novi, upozna se i eventualno da svoje sugestije – objašnjava koordinatorka projekta u Herceg Novom, Ana Zambelić Pištalo.

– Roditelji su prenijeli da se djeca veoma raduju učešću – kaže Zambelić Pištalo, dodajući da je ovo samo jedan od nekoliko projekata namijenjenih djeci i mladima u Herceg Novom.

Finale će biti upriličeno na proljeće u Tivtu, a prenosiće ga televizija sa nacionalnom frekvencijom. Pobjednik takmičenja biće domaćin sljedeće godine, a glasaće se SMS porukama.

– Računamo na podršku svih Novljana, da cijela zajednica podrži mlade, uspješne i kreativne ljude koji će predstavljati naš grad – poručuje Zambelić Pištalo.

„Crna Gora u ritmu Evrope“ je muzičko-scenski događaj, kojeg podržavaju ambasadori evropskih zemalja, osmišljen je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou i drugim evropskim dokumentima koji tretiraju problematiku mladih.

Projekat se u Herceg Novom ostvaruje zahvaljujući saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i obrazovanje i svim školama.

2 Komentari

    • To šyo radi svoj posao ti zoveš “šlepanjem”. Imaš čudan odnos prema vrijednim ljudima. Žena je načelnik sekretarijata za kulturu. Normalno je da se pojavljuje često u medijima kada se kultura u zadnjih godinu dana podigla na nivo na kojem nikada nije bila do sada

      8
      3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code