Početna Društvo Herceg Novi saosjeća sa Petrinjom i šalje pomoć stradalima u zemljotresu

Herceg Novi saosjeća sa Petrinjom i šalje pomoć stradalima u zemljotresu

5

Predsjednik Opštine Hreceg Novi, Stevan Katić uputio je najiskrenije saučešće porodicama stradalih u zemljotresu u Petrinji, gradskoj upravi i svim građanima, u ime građana Herceg Novog i svoje lično.

“Materijalna šteta prouzrokovana zemljotresom zanemarljiva je u odnosu na ljudske žrtve u ovakvim nemilim događajima. Vjerujem da će hrvatski narod i građani Petrinje pokazati odlučnost i zajedništvo, kako bi što prije prevazišli novonastale probleme i pomogli porodicama nastradalih.

Herceg Novi vrlo dobro pamti zemljotres 1979. godine i posljedice koje je on imao po našu zajednicu. Pamtimo i pomoć koja je stizala iz svih republika bivše Jugoslavije, na kojoj ćemo vječno i nezimjerno biti zahvalni. Smatrajte nas svojim gradom prijateljem, koji razumije kroz šta trenutno prolazite. U mislima smo sa svim građanima Petrinje.

Sa namjerom da pružimo ruku pomoći stradalim porodicama u Petrinji, Opština Herceg Novi će donirati finansijska sredstva za Vaš grad Crvenom krstu Republike Hrvatske”, navedeno je u poruci predsjednika Katića gradonačelniku Petrinje, Darinku Dumboviću.

5 Komentari

    • A onda su 1995. došli neki drugi i protjerali sve koji nisu njihovi, a one što su zatekli u svojim domovima pobili. Ovo su mislili da urade i 1991. ali nisu uspjeli. Primjer je porodica Zec iz Zagreba.

      10
      8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code