Početna Društvo Herceg Novi spremno dočekuje sezonu visokog rizika od požara

Herceg Novi spremno dočekuje sezonu visokog rizika od požara

5

Tim za vanredne situacije Opštine Herceg Novi sastao se danas u kabinetu predsjednika Opštine, Stevana Katića, radi što bolje pripreme za period visokog rizika od požara i realizacije aktivnosti usmjerenih na prevenciju i efikasno, koordinisano djelovanje u slučaju potrebe.

Kako je saopšteno iz iz press službe, sastanku je predsjedavao predsjednik Opštine, a prisustvovali su predstavnici Službe zaštite i spasavanja, Direktorata za vanredne situacije, Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, Centra bezbjednosti Herceg Novi, Crvenog krsta Herceg Novi, lokalnih komunalnih preduzeća i Instituta Igalo.

Kako je rečeno, u najavi je sušno ljeto zbog čega su aktivnosti na prevenciji i što boljoj zaštiti u slučaju požara od izuzetne važnosti.

Učesnici su informisali o onome što je do sada urađeno, te iznijeli šta bi još moralo biti završeno najkasnije do 1. juna ove godine, kada nastupa period zabrane loženja vatre na otvorenom.

Najveći broj proritetnih aktivnosti odnosi se na regulisanje saobraćaja na tačkama koje su određene kao sporne, uređenje hidrantske mreže na teritoriji opštine i u stambenim zgradama, te održavanje puteva u zaleđu.

Potvrđena je dobra komunikacija među članovima tima. Zaključeno je da će svi maksimalno raditi na ispunjavanju zadataka iz svoje nadležnosti i da će o sprovedenim aktivnostima izvijestiti najkasnije do 1. juna ove godine.

5 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code