”Herceg Novi-to sam ja” – Izložba novskih fotografa

”Herceg Novi-to sam ja” – Izložba novskih fotografa

0
Podijeli

U Gradskoj galeriji Josip Bepo Benković u utorak, 18. septembra novski fotografi prirediće izložbu ”Herceg Novi – to sam ja”.

Ovo je drugi put da se novski fotografi zajedno predstavljaju javnosti, poslije prve kolektivne izložbe fotografija prošle godine.

Picerija i restoran

– Tada je ostvarena odlična saradnja sa autorima sa nadom da će doći do boljeg međusobnog povezivanja novskih fotografa kao i da će se ubuduće Novljanima predstaviti veći broj autora – navode iz Galerije Josip Bepo Benković.

Njihova namjera je da se fotografija više promoviše kao medij i da se predstave autori-fotografi koji žive i stvaraju u Herceg Novom ili su vezani za Herceg Novi. Nadaju se da će izložba fotografa postati tradicionalna.

Ovoga puta na izložbi savremene novske fotografije pod nazivom “Herceg Novi-to sam ja“, biće predstavljena 33 autora sa radovima inspirisanim hercegnovskim motivima.

Izložbu će otvoriti kustoskinja, Jasmina Žitnik, koja će podsjetiti na nit tradicije i korijene hercegovske fotografije, atelje „Laforest“ kao i na njegovog najistrajnijeg đaka Steva Lepetića.

Iz Galerije pozivaju sve ljubitelje fotografije da 18.septembra u 19 časova dođu na novsko veče obojeno fotografijama ovdašnjih autora.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code