Početna Društvo Herceg Novi u međunarodnom projektu „Begin“: U fokusu očuvanje životne sredine

Herceg Novi u međunarodnom projektu „Begin“: U fokusu očuvanje životne sredine

0

Opština Herceg Novi bila je domaćin trećeg sastanka timova projekta BEGIN, u okviru kojeg su partneri iz Slovenije, Italije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Grčke i Albanije i predstavnici  lokalne uprave. Dogovorena je dinamika aktivnosti na projektu i razgovarano o obavezama koje on podrazumijeva.

Projekat BEGIN, na kojem je partner Opština Herceg Novi, finansiran se iz sredstava Jadransko-jonskog programa. Za projekat je aplicirala Kancelarija za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi, u saradnji sa partnerima iz Slovenije, Italije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Albanije.

– Inovativna funkcija i glavni cilj projekta je definisanje alata i poslovnih modela za kreiranje i upravljanje društvenim startapovima u čijem fokusu su jačanje očuvanja životne sredine, uključivanje i zapošljavanje društvenih grupa u ugroženom položaju. BEGIN će na partnere prenijeti znanje iz regiona koji imaju više iskustva u inovacijama, ali i šire – navodi se u informaciji na sajtu Opštine.

Projekt-lider je Regijska razvojna agencija Severne Primorske d.o.o. Nova Gorica, a ostali partneri su: Konzorcijum Emmanel Societa Ltd. Nova Gorica, Konzorcijum mreža sicilijanskih socijalnih zadruga, Javno preduzeće za pružanje socijalnih usloga Unije Romagna Faentina, Grad Labin, Grad Čačak, Opština Gradiška, Opština Skadar i Evropski institut za lokalni razvoj.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code