Početna Društvo Hercegnovska policija rasvijetlila 11 teških krađa i lišila slobode osumnjičeno lice s...

Hercegnovska policija rasvijetlila 11 teških krađa i lišila slobode osumnjičeno lice s Kosova

0

Iz Uprave policije je i zvanično potvrđena informacija koju je Radio Jadran objavio juče da su službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi rasvijetlili 11 krivičnih djela teška krađa počinjenih na naročito opasan ili naročito drzak način. Slobode je lišeno jedno lice zbog sumnje da je počinilo ova krivična djela.

Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi su, 19.avgusta na zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, lišili slobode D.Z. (46) iz Đakovice – Kosovo. Za njim je hercegnovski Centar bezbjendosti raspisao potragu zbog sumnje da je počino ova krivična djela na teritoriji Herceg Novi.

– On je, kako se sumnja, u periodu od 13.jula do 11.avgusta izvršio 11 krivičnih djela teška krađa počinjenih na naročito drzak ili opasan način, na način što je u večernjim i ranim jutarnjim časovima upadao u stanove i kuće, dok su oštećena lica spavala, i iz unutrašnjosti ovih objekata otuđivao novac i različite predmete. On je, kako se sumnja otuđivao novac, lap topove, mobilne telefone i nakit, ukupne vrijednosti oko 14.000 eura – saopšteno je iz Uprave policije.

Dio otuđenog novca je pronađen, a policijski službenici preduzimaju mjere i radnje na pronalaženju ostalih otuđenih predmeta.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji je naložio da se ovo lice liši slobode i da se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo 11 krivičnih djela teška krađa počinjenih na naročito opasan ili naročito drzak način. Nakon saslušanja ovog lica, državni tužilac je donio rješenje o njegovom zadržavanju u policijskim prostorijama do privoženja nadležnom sudiji za istragu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code