Početna Ke Nova Hercegnovske “Maškare” na karnevalu u Rakovici

Hercegnovske “Maškare” na karnevalu u Rakovici

2

Nakon veoma zapaženog nastupa na Riječkom karnevalu, članovi NVO Maškare, njih 25, su u Beogradu, gdje će prvi put učestvovati na velikom VII Međunarodnom rakovičkom karnevalu.

Novljani će se za prvi nastup u Rakovici predstaviti impozantnom grupnom maskom Satiri, kojom su debitovali na ovogodišnjem Riječkom karnevalu.

„Saradnja je ostvarena u Herceg Novom, jer su domaćini iz Rakovice bili gosti ovogodišnjeg Praznika mimoze, pa je ovo na neki način uzvratna posjeta. Program je obiman i raznovrstan, a maske će ocjenjivati žiri sastavljen od članova FECC-a. Velika povorka biće upriličena sjutra, a osim nas, u „crnogorskoj delegaciji“ su još NVO Fešte iz Kotora, NVO Maškare iz Tivta i NVO Feštađuni iz Budve“, kazao nam je osnivač i predsjednik NVO Maškare, Ivan Peulić.

Rakovički karneval danas će biti u znaku Dječije povorke, kada će karnevalskom trasom u 15 h prodefilovati više od 40 karnevalskih grupa sastavljenih od djece iz rakovičkih vrtića, osnovnih i srednjih škola. Žiri će izabrati najbolje grupe koje će predstavljati Rakovički karneval na karnevalima u zemlji i inostranstvu. Novina od ove godine je da će prvu karnevalsku grupu činiti maskirane mame sa bebama u kolicima.

Međunarodna karnevalska povorka počinje sjutra tačno u podne, sa više od 40 karnevalskih grupa iz Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Italije (Venecija), Grčke i Njemačke, uz veliki broj članova Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC).
Posljednja karnevalska grupa predviđena je za one koji su se sami maskirali. Karnevalska trasa vodi dijelom ulice Patrijarha Joanikija na Vidikovcu u dužini od 800 metara, a karnevalske grupe imaće 3 bine za koreografiju.

Nastupom u Rakovici NVO Maškare razvijaju „karnevalsku saradnju“ sa gradovima regiona, ali i ujedno karnevalsku turu kojom bi ove godine trebalo da obiđu još oko 5 karnevala. Sljedeći nastup biće na tradicionalnom karnevalu u Budvi, početkom maja.

2 Komentari

    • 25 eur po clanu za put, zovi trend travel pa nam plati iduci put ili ako imas petlje reci nekom od clanova u brk pa se informisi!!!!!!!! Zalim te, bas te zalim….

      6
      2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code