Hercegnovske Maškare u Šapcu na Čivijaškom karnevalu sa 40 trupa

Hercegnovske Maškare u Šapcu na Čivijaškom karnevalu sa 40 trupa

0
Podijeli

NVO Maškare učestvovale su na 10. Čivijaškom karnevalu u Šapcu, koji se održava u okviru tradicionalne manifestacije Čivijada.

– Ovo je drugi put da smo kvalitetno i zapaženo predstavili Herceg Novi i ovom prilikom pozvali smo domaćine i goste Čivijade da posjete Herceg Novi tokom Praznika Mimoze – kažu u NVO Maškare.

Picerija i restoran

Čivijaški karneval se održava svake godine u septembru u sklopu Čivijade i za vrijeme vašara. Šabac tih dana postaje prijestonica dobre zabave i smjeha.

Karneval traje tri dana i učestvuju trupe iz preko deset zemalja svijeta. Na Čivijaški karneval dođe oko 40 trupa što je preko hiljadu učesnika. Karnevalska povorka, ali i propratne manifestacije, dovedu na ulice Šapca preko 100.000 posjetilaca.

Tu su Dječiji karneval, Veliki međunarodni karneval, Karneval kućnih ljubimaca, kao i Čivijaško krčkanje, Šampitijada, Čivijaški genijalci, takmičenje u brzom kucanju SMS poruka, promocija turističkih potencijala…

S obzirom da su od maja ove godine Maškare i Herceg Novi punopravni članovi Evropske Federacije Karnevalskih Gradova (FECC), uručen im je i poziv za prisustvo Konvenciji FECC-a. Na njoj će se biti izabran novi saziv predsjedništva ove međunarodne organizacije, čiji su članovi najveći karnevali svijeta.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code