Hercegnovski brodari otvaraju sezonu izleta 1. maja, a još ne znaju gdje...

Hercegnovski brodari otvaraju sezonu izleta 1. maja, a još ne znaju gdje će im biti dozvoljena prodaja

5
Podijeli

More je sve toplije i privlačnije, u Herceg Novom je preko 2000 prijavljenih gostiju, pa iz Udruženja brodara Herceg Novog – NVO Castel Nuovo, najavljuju 1. maja početak sezone.

Ipak, na startu se suočavaju s problemom, kojeg nijesu imali proteklih godina. Nije im dozvoljeno da postavljaju reklamne panoe u Igalu i duž Šetališta Pet Danica, sa redom vožnje i mogućnošću bukiranja izleta do Luštice i zalivom Boke. Neki od njih su u prvi mah bili toliko ljuti da su odlučili da, kao nekada, sa “lajavcima”,  s brodova pozivaju goste. Ipak, članovi Udruženja su tražili i razgovarali sa predsjednikom Opštine, Stevanom Katićem.

Picerija i restoran

– Saopštili smo naše probleme, normalno razgovarali, predsjednik je razumio da je neophodno da turisti imaju informacije o izletničkoj ponudi. Tražili smo ista mjesta kao i proteklih godina, ali treba naredna dva-tri dana odrediti  lokacije, da li na dijelu koji pripada Opštini ili Morskom dobru. Osim toga predsjednik insistira  da panoi i mjesta za buking treba da budu jednoaobrazni. Vidjećemo da li će ih oni praviti, a mi da ih platimo, ili ćemo ih mi sami praviti, po nekom standardu. Ali važno je da bude jednobrazno, a ne vašar – kaže za Radio Jadran, Duško Sučević-Pajo iz Udruženja Castel Nuovo.

U ovu sezonu hercegnovski izletnički brodovi ulaze s istim problemima, zbog nedostatka vezova i drugih uslova za prohvat brodova u Gradskoj luci.

– Ljudi vole more, mnogi bi kupili barku ili jedrlicu, ali nemaju gdje u Novom da ih vežu – kaže Sučević, nadajući se da će u budućoj marini Lazure u Meljinama biti vezova i za domaće brodare.

Na skoro 40 hiljada stanovnika malo je 200 vezova u Novm, dodaje on i vjeruje da će s novim rukovodiocem Agencije za gazdovanje Gradskom lukom naći zajednički jezik. Cjenovnici veza su ostali nepromijenjeni za domaće vlasnike brodova, a za strance neznatno uvećani.

Ostaje želja vlasnika izletničkih plovila da imaju dužu sezonu, kao njihove kolege u Dubrovniku, odnosno da ona počne 1. maja, a traje do 1. oktobra.

5 Komentari

  1. Karte da se prodaju u info pultu i da plaćaju svi porez , gost kupi kartu ide sa kim hoće i vraća se kada hoće turistička štampa karte i ima procenat od toga i ulaže u mula i ostale potrebe za primanje i ispraćanje gostiju… svi će biti regularni i nema više svadbe po Škveru i Žanjicama a PDV i registracija barke i firme na vidjelo gospodo !

  2. Ne treba izmisljat toplu vodu ako je neko vec izmislio i funkcionise. Pogledajte kako se radi u Dubrovniku i odredite na par mjesta na setalistu dozvolu za standove sa propagadnim materijalom za sve registrovane brodare i fiskalne kase pa nek prodaju karte i placaju porez.

    26
  3. Ovo ima samo kod nas!! Do juce pola sirine setalista na skveru zauzeto,i vise od polovine, ne moze se proci od njegovih panoa i nekakvih info sankova i umijesto da otplacuje kaznu on jos i lekcije dijeli! Ne samo on nego i svi njemu slicni…

    33
    2

Ostavite komentar

*

code