Hercegnovski maturanti na ekskurziji do Budimpešte, Praga i Beča

Hercegnovski maturanti na ekskurziji do Budimpešte, Praga i Beča

7
Podijeli

Tokom popodneva na matursku ekskurziju odlaze 54 učenika stručnih škola Srednje mješovite škole Ivan Goran Kovačić iz Herceg Novog. Sa njima su i dva profesora, vodič i ljekar.
Njihovi vršnjaci, njih 131 iz gimnazije, turističke i građevinske škole, otišli su juče. Bezbjedno su i bez problema stigli jutros u Budimpeštu, kaže za Radio Jadran direktor Srednje škole, Momir Dragićević. Sa njima je pet profesosra, ljekar i dva vodiča.

Na osmodnevnu eksurziju gradovima Srednje Evrope, sa zadržavanjem u Budimpešti, Pragu i Beču, sa tri autobusa novske maturante i ove godine vodi agencija Atlas turs. Kao i proteklu deceniju i po ta agencija se pokazala najkvalitenija i sa najpovoljnijom ponudom na tenederu, kaže nam Dragićević:

Picerija i restoran

– Cijena aranžmana je 360 eura, prve tri rate, po 50 eura, trebalo je platiti do odlaska, a ostatak u ratama po 30 eura. Nisu svi otišli na ekskurziju, poput trećeg razreda frizera. Za njih će nastava od sjutra biti redovna – navodi Dragićević.

Inače, od 750 radnika na sezonskim poslovima ovoga ljeta u Hereceg Novom, jedna trećina su bili vrijedni studenti i srednjoškolci. Tako su mnogi primili prvu platu, ali i znatno smanjili trošak roditeljima i starateljima za ekskurziju i druge potrebe.

7 Komentari

 1. Mima…nažalost znam kolika je to odgovornost ali znam da su nam djeca najvecim djelom dobra djeca i da se sami čuvaju.Nemojmo ih osudjivat i nazivati lopovima.To sto se desava na ekskurzijama desava se i kod kuće,u manjem obliku,al se dešava.Zašto se,ako se zna ko bi mogo biti problem,taj učenik ne iskluči.Nek sjedi kući,pa i grupa učenika ako treba.Možda da profesori imaju autoriteta,kao nekad,možda…možemo mi sad krivit društvo u cjelini,ovo ono…ali ćinjenica je..nešto je trulo.

  5
  5
 2. Dragi roditelji upitajte se zasto veliki broj razrednih starjesina ove godine nije htio da ide, pa su ih zamijenili oni koji su bogom dani za putovanja! Nasu djecu cuva neko drugi, sigurno ne profesori!

  10
  2
 3. Petrunjela, nemaš pojma o čemu pričaš i kolika je odgovornost voditi nečiju djecu na ovakav tip ekskurzija koje veze nemaju sa nastavnim programom i svode se na pijančenje djece koja se ponašaju kao da su pušteni sa lanca. I opet ,neizbježni Atlas, smiješno je da uvijek samo oni imaju ” najbolju ponudu”, u pitanju su ipak neki lični interesi. Što se tiĉe šopinga, naučite djecu da tamo ne idu krasti, pitajte ih odakle im garderoba koju donesu.

  23
  4
 4. Blago profesorima,placen put(o trosku roditelja i djece)provod,shoping i jos kazu male im plate,tezak posao.Djeco dobar provod i da se svi zdravo i sretno vratite.

  16
  24

Ostavite komentar

*

code