Početna Sport Hercegnovski triatlonci i rekreativci na maratonima u Amsterdamu, Podgorici, Ljubljani

Hercegnovski triatlonci i rekreativci na maratonima u Amsterdamu, Podgorici, Ljubljani

2

Protekla dva vikenda bila su prilično aktivna za članove hercegnovskog Triatlon Kluba X, kao i za jedan broj novskih rekreativaca koji se bave trčanjem.

Prije dvije nedjelje je u glavnom gradu Holandije održan 44. TCS Amsterdam Marathon na kome je u polumaratonu učestvovalo troje novskih triatlonaca, zajedno sa preko 14 hiljada drugih trkača na ovoj dužini.

Vremenski uslovi bili su gotovo idealni za postizanje dobrih rezultata, pa je tako odličan rezultat u polumaratonu zabilježio Luka Čupić, s vremenom 01:26:25. Jelena Tomašević i Marko Tomašević, takođe u polumaratonu, zajedničkim prolaskom kroz ciljnu kapiju upisali su vrijeme od 1 čas 48 minuta, što je za Marka ujedno i novi lični rekord na trci od 21km.

Nedjelju kasnije, odnosno prethodnog vikenda održane su još dvije velike trke na kojima su učestvovali Novljani, 26. Podgorički Maraton i 24. Ljubljana Maraton.

U Podgorici, na polumaratonskoj trci, u izuzetno teškim vremenskim uslovima zbog visoke temperature za ovo doba godine, Novljanin Željko Dabović je zabilježio lični rekord, s vremenom 01:19:53, što je ujedno 4. vrijeme među crnogorskim trkačima i 10. mjesto ukupno među muškim takmičarima. Sa zaostatkom manjim od minute i vremenom 01:20:37 Perica Vučković, takođe je postigao rezultat vrijedan pažnje. U muškoj konkurenciji učestvovao je i Marko Tomašević koji je sa vremenom 01:43:38 ponovo popravio svoj lični rekord samo nedjelju nakon trke u Amsterdamu.

U ženskoj konkurenciji, Novljanka Marina Nišavić polumaratonsku trku je završila za 2 časa i 2 minuta.

U Ljubljani, na polumaratonskoj trci u ženskoj konkurenciji učestvovače su dvije novske takmičarke i to Marija Bošnjak, članica Triatlon Kluba X, koja je trku završila za 02:02:50 i Dubravka Raić, s vremenom 02:48:27. U muškoj konkurenciji polumaratonske trke, Novljanin Boris Kosović s vremenom od 01:37:07 bio je jako blizu svog ličnog rekorda, dok ja Lazar Raić trku završio za 2 časa 41 minut i 53 sekunde.

Za novske triatlonace ovo su ujedno bili i posljednji takmičarski događaji u 2019. godini. Naredni period će iskoristiti za treniranje i pripremu za sljedeću takmičarsku sezonu koju će vrlo vjerovatno otvoriti učešćem na Splitskom Maratonu krajem februara. Istog datuma njih troje, Luka Čupić, Jelena Tomašević i Marko Tomašević, učestvovaće u IRONMAN 70.3 triatlon takmičenju na Tajlandu.

Podsećamo, Luka i Jelena su početkom ove godine na sličnom IRONMAN 70.3 triatlon takmičenju, na Tajvanu, postigli fenomenalne rezultate odnosno prvo i drugo mjesto u svojoj starosnoj kategoriji, pa se u Triatlon kluvu X Herceg Novi nadaju da će sličan uspjeh imati i naredne godine.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code