Hercegnovski triatlonci na Splitskom polumaratonu: Pljuštali lični rekordi

Hercegnovski triatlonci na Splitskom polumaratonu: Pljuštali lični rekordi

4
Podijeli

Da su se uporne pripreme članova TK Herceg Novi i te kako isplatile, pokazao je jučerašnji  17. Splitski polumaraton. Na stazi dugoj 21 km, kroz cijeli Split, pojavilo se oko 1700  takmičara iz 40 zemalja. Među njima i 6 hercegnovskih triatlonaca, koji su obarali lične rekorde.

Splitski polumaraton uspješno su završili Luka Čupić, Marko Butulija, Goran Daničic, Jelena Tomašević, Peđa Petrovic i Marija Bošnjak ga je uspejšno završilo.

Picerija i restoran

To je ujedno bio i prvi polumaraton za Jelenu Tomašević i Mariju Bošnjak. Jelena je 21 km istrčala za 1:51:49 i ujedno bila prva prva među crnogorskim takmičarkama, a Marija je svoj prvi polumaraton završila za 2:10:17.

Prvi među 40-tak crnogorskih takmičara bio je, naravno, Luka Čupić sa vremenom 1:24:07, što je ujedno i njegov lični rekord.

Lične rekorde su oborili i Goran Daničic sa vremenom 1:33:25 i Marko Butulija sa 1:39:50.

Pored polumaratona održana je i humanitrna trka na 5 km gdje su učestvovala 3 člana TK Herceg Novi, Jelena Đaković Butulija, Gordana Čavić i Igor Begović. Jelena je ostvarila svoj lični rekord, a Gordani i Igoru je to bila prva zvanična trka.

Kenijci nenadmašni

Inače, ovogodišnji Splitski polumaraton protekao je u znaku Kenije koja je u muškoj i ženskoj konkurenciji zauzela čak četiri od šest mjesta na postolju. I to prva dva u svakoj konkurenciji. Kod muškaraca slavio je Joel Maina Mwangi, koji je pritom oborio rekord staze, a kod djevojaka Betty Chepleting.

Kenijac je stazu dugu 21 kilometra, koja je započela i završila na Rivi te se protegla preko Marmontove ulice, Ulice Domovinskog rata, Pujanki, Puta Supavla, Lore, stadiona Poljud i Marjana, pretrčao za nešto manje od 63 minuta (1:02:55). To je gotovo pet minuta brže vrijeme od onog koje je lani ostvario tadašnji pobjednik Mađar Laszlo Gregor koji je  završio treći.

Kako pišu hrvatski mediji, Kenijac je toliko zapanjio svojom brzinom da je u jednom trenutku iznenadio i organizatore koji su s bine u ciljnoj ravnini vodili program. Kao da ga nisu tako brzo očekivali na finišu.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code