Početna Društvo Hercegnovski “Vodovod” pozitivan: Bez restrikcija sljedeće sezone, tehnički prijem kolektora do juna

Hercegnovski “Vodovod” pozitivan: Bez restrikcija sljedeće sezone, tehnički prijem kolektora do juna

15

U preduzeću Vodovod i kanalizacija DOO Herceg Novi na izmaku je relativno uspješna godina, koju je obilježilo redovno snabdijevanje vodom gotovo svakog dana, osim 3 dana u novembru. Vode je bilo dovoljno tokom ljetnje sezone, a preduzeće je izašlo iz finansijskih problema, koji su ga teretili prethodinih godina.

Naplata je preko 93%, ali otkad nema Brodogradilišta, kasarne u Kumboru i nekoliko hotelskih zdanja Vodovod gubi preko 630 hiljada kubika nenaplaćene vode samo u privredi, što je oko 1,4 miliona eura svake godine.

To je na koktelu kazala novinarima direktorica, Olivera Doklestić. Ona očekuje u narednoj godini proširenje kanalizacijonog sistema od Zelenike do Bijele.

– Radimo intezivno na smanjenju gubitaka u sistemu, da bi i narednu turističku sezonu dočekali spremniji, da bude manji stepen straha od nedovoljne količine vode u sistemu. Mogu sada već da kažem da smo u dobroj komunikaciji sa menadžmentom HE Trebišnjica i da idućeg ljeta neće biti čišćenja hidrotehničkog tunela, neće biti obustave vode – ističe Doklestić.

Kraj decmbra u ovom preduzeću obilježilo je i objavljivanje prvog broja biltena “4E” (efikasnost, efektivnost, ekonomičnost i ekologičnost), koji je uredila novinarka, Dragica Ivanović. Bilten je, kako je objasnila Doklestić, presjek najznačajnijih tema, od rada na mreži, preko detekcije gubitaka, do uštede. Plan je da bilten bude objavljivan jednom mjesečno, sa manjim brojem strana, ali sa aktuelnim temama.

Doklestić je kazala da će Vodovod sada biti fokusiran na brigu o građanima, uštede u sistemu, racionalniju potrošnju. Ističe da je veliku uštedu donijelo nekorišćenje izvorišta Opačica (oko 40 hiljada eura za struju).

U sistemu je veliki višak vode, od nekih 80 do 100l/s, pa će u narednoj godini zadatak Vodovoda biti racionalizacija potrošnje tokom 9 mjeseci van sezone.

Od skoro započeta je sanacija rezervoara “Banjski stari”, a uz njega i uređenje prostora na rezervoaru “Kanli kula”, za šta je već gotov projekat. Važan korak u narednoj godini biće izrada projekata za prigradska naselja i sela, poput Sutorine ili Kamenog.

– Sutorina se uveliko razvija, Kameno je već postalo značajna privredna zona grada. Sada moramo da razmišljamo na drugačiji način, da vučemo krake ka tim djelovima i obezbijedimo vodovodnu mrežu, a onda da razmišljamo i o kanalizaciji – objašnjava Doklestić.

Ona se kratko osvrnula i na Postorjenje za prečišćavanje otpadnih voda u Nemiloj, na kojem rade radnici Vodovoda, iako ono ne pripada tom preduzeću. Kako je kazala, oni ulažu napor da sve funkcioniše na najbolji mogući način, zbog čega ih je i pohvalila.

Kada je riječ o kolektoru, projekat je u fazi tehničkog prijema. Doklestić se nada da će i to biti okončano u korist grada, odnosno da će sve funkcionisati sa što manje problema. Kako kompanija Azmont planira otvaranje pojedinih objekata već na ljeto naredne godine, Dokelstić smatra da će do tada biti završen i tehnički prijem kolektora.

15 Komentari

 1. Olivera, cestitam ti na onome sto si ucinjela do sada. Predlazem ti da pocetkom iduce godine renoviras vodovodne cijevi na Belavisti jer smo svjedoci da svako malo pukne cijev i to uglavnom izmedju shpina i Radija tako da ces uzdignute glave pasedjavat Belavistom. Uradi to prije “gradskih otaca” koji su obecali da ce, finalmente, poplocati Kalalongu mada im vise nista ne vjerujem.

  1
  3
 2. Vama koji se pravite pametni jer ste čuli za 3,2 miliona odštete Turcima: Naravno, presedan i totalni idiotluk da kolektor “kasni” tri godine a da je odšteta za izgubljeno vrijeme duža od ugovorenog trajanja radova. To ima samo ođe ! Ali Vodovod sa time nema ništa !!! O tome treba da misli Društvo, kao investitor, Dahlem, i Vodacom. Vodovod će postati korisnik kad sve bude gotovo, a prije toga ne smije ništa ni da takne.

  6
  8
 3. Sve pohvale za Direktoricu, pokazala je svima kako se vodi firma. Cujem i komentare radnika, zadovoljni i uglavnom puni hvale za direktoricu. Rješite te probleme sa onim kreditima i zavrsili ste posao. Samo naprijed!!!!!!!!! Da pohvalim službu u Zelenici – ljubazni, vrijedni, predusretljivi

  17
  20
  • da da pogotovo je hvale ovi sto piju kafu pa rakiju u penzionere hahaha , to ljudi moji treba snimit sve super dok je sef tu a kad on izadje pocinje pljuvanje !!!

   15
   3
  • CIM RADNICI FALE DIREKTORICU MRKA KAPA. PRIVATNICI U DRUSTVENOM SISTEMU PAMETNOME JASNO.DRUGO I DAN DANAS SE KRADE VODA NEMILICE A SAUCESNICI SU INKASANTI .DODJITE NA KAMENARE-JOSICA -BARA 80% IH KRADE A INKASANT ,,NE VIDI,,.POCNITE DIJELITI MEDALJE ZA LOPOVLUK A REDOVNE PLATISE STRPAJTE U ZATVOR.TOLIKO O VASEM RADU I USPIJESIMA.

   16
   3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code