HERCEGNOVSKI VOLONTERI U PROJEKTU „BUDI DRUG“

HERCEGNOVSKI VOLONTERI U PROJEKTU „BUDI DRUG“

0
Podijeli

Mladi Novljani, njih deset, podržali su projekat „Budi drug“, u kojem će učestvovati volonterskim, u radionicama u kojima su obučeni kako da se ophode  sa djecom sa posebnim potrebama. Radionice je vodila predsjednica Udruženja roditelja djece sa teškoćama u razvoju „Zračak nade“ iz Pljevalja, Svetlana Dujović.

– Projekat je počeo je 1. avgusta i trajaće do 1. aprila 2012. godine. Finansira ga FAKTA – rekla nam je predsjednica NVO „Nova šansa“ Vesna Odalović.

Picerija i restoran

Ovim projektom je planirano da osobe sa poteškoćama u razvoju dobiju svog druga sa kojim će provoditi vrijeme van nastavnih i radnih obaveza. Tako će im se omogućiti da izlaze u kafiće, na plažu, šetalište, u bioskop, pozorište. Osmišljeno je i da idu na maskenbal.

– Ova djeca su ograničena ne samo obrazovno i radno, već i druženjem sa vršnjacima. Usmjereni su uglavnom na roditelje, braću i sestre i najužu okolinu, tako da je ovaj projekat, zapravo njihov izlazak među vršnjake, što je vrlo bitno za njih – ističe Odalovićeva.

 Novski volonteri, koji su drage volje odlučili da dio svog slobodnog vremena podijele sa ovom djecom i uljepšaju im svakodnevnicu su Jovana i Vuk Samardžić, Aleksandra Radović, Jovana Laban, Nikola Novaković, Đurđina Pavlović, Milica Grubač, Dragica i Georgije Simin i Alen Nizić.

Nije sve u novcu, mnogo je toga u osjećaju kada pružite pomoć nekome kome je zaista potrebna, zato što to želite, a ne zato što ste za to plaćeni. Jesu li i vama  primjer ovih deset mladih i da li biste isto učinili?

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code