Početna Turizam “Hercegnovski vremeplov” spaja grad i zaleđe

“Hercegnovski vremeplov” spaja grad i zaleđe

0

U cjelogodišnjoj izletničkoj ponudi Herceg Novog biće istorijska tura “Hercegnovski vremeplov”, koja spaja grad i zaleđe. Nju je promovisala danas Agencija za razvoj Orjena.

Namijenjena je aktivnim turistima, koji u 4 sata koliko obilazak traje, mogu proći kroz burnu istoriju starog Herceg Novog i njegovog zaleđa. Manje poznati lokaliteti uz dobro osmišljenu priču na ovaj način bivaju otkriveni kao nove turističke atrakcije vrijedne posjete.

U okviru Kanli kule to su svakako urezani simboli unutar nekadašnjeg zatvora, ostaci džamije na Španjoli, a dublje u zaleđu se ističe austrougarski grb na Modroj ploči, Matkovića most, krčma Avramovića i lokacija čuvene Kotobiljske bitke, opjevane u Gorskom vijencu.

Pokazna tura iskorišćena je za dodatno prilagođavanje odabranih priča, satnice i selekcije mikro-lokaliteta kako bi na kraju bio dobijen do detalja razrađen i maksimalno kvalitetan program.

„Hercegnovski vremeplov“ je jedan od načina valorizacije našeg zaleđa, što je kontinuirani zadatak, navode iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code