HERCEGNOVSKIM ODBORNICIMA PREDSTAVLJEN PROJEKAT U KUMBORU, »AZMONT« ZAKUPLJUJE DIO INSTITUTA

HERCEGNOVSKIM ODBORNICIMA PREDSTAVLJEN PROJEKAT U KUMBORU, »AZMONT« ZAKUPLJUJE DIO INSTITUTA

89
0
Podijeli

azmont press 5Nakon što su iz kompanije »Azmont investment« nedavno novinarima predstavili projekat “One & Only” hotela i turističkog kompleksa u Kumboru, prezentacija je, kako saznaje Radio Jadran, u prostorijama »Azmonta«, organizovana danas i za 35 odbornika novske Skupštine (mada nisu svi prisustvovali).
Izvršni direktor kompanije, Đžejms Vilson ponovio je da je planirano ulaganje 500 milioan eura, na 25 hektara površine. Gradnja će početi u septembru, a otvaranje luksuznog kompleksa u Kumboru je najavljeno za 1. maj 2016. godine. Budući »evropski Dubai«, kako ga naziva Vilson, zapošljvaće nekoliko hiljada radnika tokom gradnje, a kada bude završen stalnih do 2000 radnika. S obzirom da se tokom prezentacije čulo da »Azmont« namjerava i da ostvari poslovni aranžman sa Institutom Dr. Simo Milošević, Radio Jadran je zatražio objašnjenje izvršnog direktora Instituta mr Zorana Kovačevića:
– Već dva mjeseca se vode razgovori sa predstavnicima Azmonta. Zainteresovani su da za svoje zaposlene zakupe u Institutu od 100 do 300 soba, u periodu od tri godine, kao i da koriste naše medicinske i usluge rehabilitacije, kao i sportske programe. Takođe su zainteresovani da im ustupimo kapacitetete za obuku njihovih kadrova – kaže za Radio Jadran, Kovačević.
S obzirom da je Vlada većinski vlasnik Instituta ona će dati i posljednju riječ o ovom aranžmanu, koji bi dosta značio za sigurnost poslovanja Instituta Igalo.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code