Početna Kultura HERCEGNOVSKO POZORIŠTE NA STAROJ ADRESI JOŠ GODINU

HERCEGNOVSKO POZORIŠTE NA STAROJ ADRESI JOŠ GODINU

0

hercegnovsko_pozoristeNVO Hercegnovsko pozorište ostaće na staroj adresi, u zgradi palate Burovina narednu godinu, uz mogućnost da taj rok bude produžen. To je, kako nam javljaju iz Hercegnovskog pozorišta, dogovoreno sa predsjendikom opštine Dejanom Mandićem, predstavnicima ovog teatra i Muzičke škole Herceg Novi.

Predstoji da se za to vrijeme nađe trajno rješenje i adekvatan objekat za budući rad pozorišta. Predsjednik Mandić je informisao da postoje dva interesantna predloga: jedan prostor je u hercegnovskoj Dvorani Park, a drugi bi mogao biti nađen u zgradi zadužbine Duković.

Inače, na adresu Hercegnovskog pozorišta stiglo je 4. oktobra, na predlog hercegnovske Muzičke škole, sudsko rješenje o iseljenju iz trošne zgrade u kojoj su radili 23 godine. Iz Pozorišta su reagovali žalbom, protestnim performansom i igranjem predstava. Podršku nastojanju da sačuvaju HP i njegov Klub dalo je  skoro 1000 naših sugrađana, on lajn peticiju potpisalo ih je oko 1200, a poruke podrške stizale su i na  najpopularnijoj društvenoj mreži Fejsbuk.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code