Početna Društvo Hercegnovsko turističko udruženje: Predsjednik nam oduzeo pravo da imamo člana u Skupštini...

Hercegnovsko turističko udruženje: Predsjednik nam oduzeo pravo da imamo člana u Skupštini TO

9

Iz NVO Hercegnovsko turističkog udruženja pozdravljaju konstituisanje nove Skupštine Turističke organizacije Herceg-Novog, koja je izabrala i novi izvršni odbor, nadajući se boljoj  saradnji nego što su to mogli postići sa prethodnim. Međutim, kritikuju predsjedika Opštine, Stevana Katića, koji je po funkciji i predsjednik Skupštine TO, jer im je oduzeo pravo da imaju svog predstavnika u Skupštini TO.

“Hercegnovsko turističko udruženje, sa petnaest turističkih agencija, obaveznih članova Turističke organizacije, ima po Statutu pravo da kandiduje svog predstavnika u Skupštinu TO, što je i uradilo dopisom predsjedniku Opštine, zavedenim u Građanskom birou Opštine Herceg-Novi, 13.06.2017. U pozivu članovima Skupštine TO, potpisnik je predsjednik Opštine, Stevan Katić, po zakonu je i predsjednik Turističke organizacije, piše da pravna lica kao obavezni članovi TO nisu dostavili imena predstavnika, što nije tačno” – navodi u reagovanju predsjendik HTU, Ilija Sladović.

On kaže da je na Skupštini TO, predsjednik izjavio  da su pravni stručnjaci provjerili odredbe Statuta TO i zaključili da Hercegnovsko turističko udruženje nema pravo na  svog predstavnika.

“Pitamo kako je u prethodnom sazivu Skupštine TO, postao član Skupštine, nakon toga i predsjednik Izvršnog odbora TO,  Goran Čolović, vlasnik turističke agencije Gorbis i član jednočlanog Udruženja turističkih agencija UTA Herceg-Novi, a mi sa petnaest članova to pravo ne možemo da ostvarimo, sve to po istom članu Statuta TO.

Da li se pravo primjenjuje selektivno, prema podobnosti ili nepodobnosti pravnog ili fizičkog lica o kojem se radi? Sa žaljenjem konstatujemo da je prvi potez novoizabranog predsjednika Opštine opterećen neistinama i manipulacijama- tvrde iz ove NVO.

Dalje u regaovanju podsjećaju da su već ukazali na, kako navode,  nelegalne poteze prethodnog rukovodstva TO, oko  zapošljavanja sezonskih radnika, upozorili i predsjednika Skupštine opštine i predsjednika Opštine i tražili odgovarajuću reakciju u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, ali ona je  izostala,

– Sad se pitamo da li je staro rukovodstvo TO sve to uradilo uz njihovo usmeno odobrenje i da li je isključenje našeg predstavnika iz članstva organa upravljanja TO u vezi sa tim? Napominjemo da kod svake primopredaje treba izvršiti reviziju finansijskog i sveukupnog poslovanja. Pitamo predsjednika da li se slaže sa dosadašnjim načinom rada u TO i da li je normalno da se nepotrebno troši preko 100.000 € godišnje za rad turističkih punktova za obavljanje poslova, koje inače rade turističke agencije – navode na kraju reagovanja iz Hercegnovskog turističkog udruženja.

9 Komentari

 1. Kakvo elementarno neznanje potkrepljeno uvredama na račun jednog takvog čovjeka kao što je Ranko Šabanović !
  Srami se grade !
  Nekada su se profesori poštovali skidanjem šešira na ulici, a sada se po njima osipa paljba kao da su nivo prosječnog glasača dps-a

 2. Da, zato su prihodi po osnovu boravišne takse skočili preko 3 puta od kada se prijava gostiju vrsi po TIBovima. Kad je išta u nasoj državi “uredila” inspekcija (50% prostora na plažama za peškire, nelegalne prodavce svega i svačega duž šetališta, kontrola plaćene takse po objektima itd). Dok se prijava naplaćivala po turističkim agencijama, grad pun “ko šipak”, para od takse niđe… Pojačati br. TIBova. Svaki postavljeni je gradu donio višestruku korist

  11
  2
 3. Samo sto ja znam masu turista koji su uzeli bijeli karton iz punkta a nisu posli platit taksu u postu ili banku.. sve ste loncice pobrkali.. i zar nemamu inspekciju koja ce da vodi racuna o tome da li su agencije uredno prosledile taksu?

  3
  5
 4. Kako da ne!?! Ukunuti rad TIBova koji u ime Grada vrse prijavu gostiju i obezbjeđuju da sav novac od prijava ide u gradsku kasu, a odobriti da turističke agencije vrse naplatu takse od turista, a pare ne uplate Gradu nego stave svoj džep!
  Ne može predstavnik NVO biti član Skupštine TO. Naravno da predsjednik opštine ne treba da ih pozove!

  25
  3
 5. Ovaj Šabanović bi svugdje, i u Turističku i u košarkaški klub i u šahovski klub i u školu, veliki stručnjak, u koju god organizaciju da dodje, ta prestane sa radom.

  53
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code