Početna Društvo Hercegnovsko zaleđe prohodno, dosta posla na javnoj rasvjeti

Hercegnovsko zaleđe prohodno, dosta posla na javnoj rasvjeti

1

Premda se temperatura spustila ispod nule, a u Herceg Novom prvi put ove zime, nakratko provijavao snijeg, koji se sa prvim zracima sunca ovog jutra istopio, putevo u zaleđu su prohodni. Zbog niske temperature, samo na pojedinim dijelovima lokalnih puteva u zaleđu obrazovane su male količine leda, koje ne mogu da utiču na bezbjednost saobraćanja.

Foto: Komunalno stambeno HN

Sektor za održavanje puteva svakodnevno zasipa putne pravce kombinacijom soli i rizle, pa je mogućnost stvaranja većih ledenih površina svedena na minimum:

„Snijega nema nigdje, led se u veoma malim „nanosima“ stvori tamo gdje stalno toči voda, ali s obzirom da ručno nasipamo redovno, nema problema pri saobraćanju. Mi smo kao i ranijih godina zaduženi za posipanje soli i rizle, a do sada nije bilo potrebe da se angažuje snjegočistač, za što lokalne uprava angažuje neku privatnu firmu, koja u voznom parku posjeduje grtalicu, jer je mi nemamo“, objašnjava direktorica KS, Jasmina Konjević.

Loše vrijeme u prvoj polovini januara ovom preduzeću zadalo je najviše posla na stubovima javne rasvjete, pa je na nekoliko lokacija u gradu u toku osposobljavanje javne rasvjete. Te popravke bi trebalo da budu sanirane u naredna dva-tri dana, a najviše problema je bilo na vazdušnim vodovima:

„Kompletna zona uz more, šetalište i rivijera, bila je jako problematična. Veliki talasi zapljuskivali su stubove, stalno smo imali kratke spojeve i prekide u napajanju. Kad je riječ o zaleđu, imali smo probelma u naselju Čokac u Đenovićima, ali to smo uspjeli da osposobimo. Dva pala stuba u Srbini biće osposobljena sjutra. Kad je riječ o tri pala stuba M-tela u Drenoviku, čekali smo M-tel, ali više ne možemo, tako da ih mi moramo vratiti u funkciju“, precizirala je Konjević.

Kako je dodala, imali su dosta pritužbi na rad rasvjete u ulici Svetozara Živojnovića. Tu je, kako objašnjava, bilo neophodno demontirati dio rasvjete zbog proširenja parkinga ispred crkve i groblja u Igalu:

„Danas će rasvjeta biti prespojena pa će bar jedan potez koji ima stubove moći da funkcioniše dok se radovi ne nastave, zona gdje su stubovi demontirani biće bez rasvjete. Demontirana su 4 stuba, ali su zbog prekida, više od polovine te ulice i dvije poprečne, bile su bez rasvjete, ali ne zbog kvara“, navela je Konjević.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code