Početna Društvo Hercegnovskoj Službi zaštite i spasavanja kiša došla kao poručena, ne i Budvanima...

Hercegnovskoj Službi zaštite i spasavanja kiša došla kao poručena, ne i Budvanima i Tivćanima

0

Sinoćnje nevrijeme u Herceg Novom nije pričinilo nikakvu materijalnu štetu i hercegnovska Služba zaštite i spasavanja nije morala da izlazi na teren.

Kiša je novskim vatrogascima “učinila i uslugu”, jer je ugasila požar koji je danima buktio iznad Ubala, na nepristupačnom terenu, kaže za Radio Jadran načelnik Službe zaštite i spasavanja, Zlatko Ćirović.

– Nijesmo juče primili niti jedan poziv, od 19 časova do jutros stanje je bilo dobro. Nikome nije bila potrebna asistencija. Nama je kiša dobrodošla jer smo imali požar na Ublima već nekih osam dana i stalno smo gore dežurali. Daleko je bilo, nije se moglo prići, pa smo pokušavali nešto da uradimo naprtnjačama, ali nismo uspjeli – kaže Ćirović.

Za razliku od Herceg Novog tokom noći intervenisale su budvanske i tivatske Službe zaštite i spasavanja

Zbog velike količine kiše koja je padala, budvanski vatrogasci su do ranih jutarnjih sati imali sedam intervencija.

Najviše je intervencija bilo zbog poplave garaža, kazao je za portal RTV Budva, načelnik budvanske Službe zaštite i spasavanja Dragan Božović.

“Zbog obilnih padavina tokom noći, došlo je do poplave u dvijema garažama u ulici Velji Vinogradi i u četiri u naselju kod Crvene zgrade. Imali smo i jednu intervenciju zbog poplavljenog dvorišta u kući na donjem bulevaru, kod hotela Bracera”, kazao je Božović, ističući da, na sreću, nije bilo veće štete.

U toku noći i tivatsku opštinu zahvatilo je jako nevrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Služba zaštite i spasavanja Tivat je na terenu imala pet intervencija, jedna od njih bila je asistencija Hitnoj službi i policiji, udar groma bez posljedica i tri intervencije zbog poplava, prenosi Radio Tivat.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code