HGI: Neprimjereno zakazivanje sjednice za 24. decembar u Herceg Novom

HGI: Neprimjereno zakazivanje sjednice za 24. decembar u Herceg Novom

46
Podijeli

Ne ulazeći u ideološku i političku platformu nosilaca vlasti u Herceg Novom, već, isključivo pozivajući se na Zakon o svetkovanju vjerskih praznika, u Hrvatskoj građanskoj inicijativi smatraju neprimjerenim zakazivanje sjednice Skupštine Opštine za 24. decembar, Badnji dan pripadnika rimokatoličke vjeroispovjesti, saopšteno je iz ove političke partije.

– Vlast u Herceg Novom, gradu, koji vjekovima njeguje suživot i vjersku i međuetničku toleranciju, rodnom mjestu i Leopolda Mandića poštovanog među svim konfesijama, ne smije zaboravljati tradiciju svojih susjeda i sugrađana – navodi se u saopštenju.

Picerija i restoran

Hrvatska građanska inicijativa smatra da svi relevantni subjekti moraju voditi računa o multivjerskom i multietničkom skladu, te da svoje planirane aktivnosti realizuju u terminima koji neće vrijeđati vjerske ili nacionalne osjećaje bilo koje zajednice u Crnoj Gori.

46 Komentari

  • Koji neprimjerni komentari,vidi se da nisu makli dalje od ovog grada!Zato nam i jeste sve nikako i nevoljno,cim imamo sve ovo! Pravoslavne sam vjeroispovijesti, rodjeni Beogradjanin,vec 40 god.zivim u Novome,smatram da je vrlo drsko ,neumjesno i nadasve bezobrazno zakazati sjednicu SO bas 24.12.Samo da mi je znati ,cije je to maslo,koje osobe koja to odlucuje!

   16
   14
 1. Neprimjeren istup HGI kojim u ovo vrijeme praštanja potenciraju neku zlonamjernu priču. Takođe taj datum nije ekskluzivno rimokatolički, već jednako i svih drugih hrišćanskih zajednica koje se ravnaju uz gregorijanski kalendar. Dan je radan i u ‘najkatoličkijim’ zemljama Evrope. Praznuje se 25. i 26. (Sv. Stjepan). Iz HGI bi to najbolje trebali da znaju koliko su često po Dubrovniku a i šire.

  43
  10
 2. 24.12 2018 djednicu opstinske skupstine nije trebalo zakazivati. To je “”prst u oko”” multietnickom, gradjanskom Hercegnovom. To je jos jedan fijasko sadasnje vecine i sadasnje izvrsne vlasti u HN. Srečan Božič

  21
  46
 3. A je li primjereno da se vašim glasovima ošteti narod Boke i CG za 5-6 miliona, ili da se na Podima masovno glasa za vašu kombi stranku.
  U svim EU zemljama 24. je radni dan itd…. a uostalom u novskoj skupštini nema Hgi odbornika, koliko znam, tako da nije jasno zašto se busate, osim da se još jednom izblamirate.
  Inače građanima koji slave, neka su sretni Badnje veče i Božić.

  56
  9
 4. Kako koja vlast u Novi dolazi, tako sve gori od gorega. Ne poštuju sebe kad ne poštuju druge. Nikako da shvatimo da smo hrišćani svi zajedno i da poštujemo jedni druge. Političari ne znaju šta je hrišćanstvo i svi savjesni odbornici trebali bi ne doći na tu sjednicu na Badnji dan. Ove godine zakazana na katolički , dogodine će na pravoslavni badnji dan, što vidiš kod drugoga, sebi se nadaj.

  18
  39
 5. ovo nije katolicka zemlja pa se ne slave njihovi praznici.ko slavi slavi individualno i ne treba da ide na posao.kome se ne svidja lagano put granicnog prelaza.a inace u hrv bas postuju pravoslavne praznike

  42
  29
  • Vas komentar…da ovo nije katolicka zemlja…i da…. kome se ne svidja krene lagano put granicnog prelaza… je izrazito fasisticki komentar, a takodje je i prvi put da ja na ovaj način iskazujem primjedbu na rad Radio Jadrana, jer ovakve komentare ne bi trebalo objavljivati. Sa kojim ciljem se ovo objavljuje osim da siri vjersku i nacionalnu mrznju? Dragi Jadranaši, kako je moguće da ne sankcionišete ovakve komentare? Pa svaki veb sajt koji drzi do sebe, propisuje pravila komentarisanja i pridržava se istih.

   15
   12
 6. Dosada 3 ili cetiri redovne sjednice i isto toliko vanrednih. Moglo je neki drugi datum!! Ali izgleda da Mica pada jos ove godine. Zaposlio je sve od familije do kumova komsija.

  28
  9
  • To znaci da niko ne treba da ode na badnje jutro kod komsije i prijatelja? Mozda niko ne slavi Nikoldan pa se isto na vece svece ne zakazuju sjednice da se postuje vjerski sklad.
   Ovo je sramotno

   14
   24
 7. Потпуно исправна и примјерена замјерка од стране ХГИницијативе поводом непримјереног заказивања сједнице Скупштине Општине за 24. децембар! Нарочито задњи пасус … Аргументовано.

  20
  38
 8. Kakav je HGI samo oni oni oni…daj daj daj… A u vladi s onima sto su mrzjeli sah zbog sahovnice 😂
  Zamisli neko se buni u Dubrovnik sto je sjednica lokalnog parlamenta na 6.januar,mrsnuli bi ga s noge na nogu…

  63
  21
 9. Komunističko nasljeđe je kod onih koji ne znaju da je Badnji dan radni i ide se i u baštinu i na rabotu i u skupštinu.Ne bi trebalo da se radi treći dan Božića što je ovdje naravno praksa.

  41
  7

Ostavite komentar

*

code