Početna Društvo Hidrotehnički tunel kod kružnog toka u Meljinama zaustaviće plavljenje

Hidrotehnički tunel kod kružnog toka u Meljinama zaustaviće plavljenje

14

Dio bujičnog potoka Nemila kod kružnog toka u Meljinama, koji prilikom obilnih padavina plavi kružni tok kao i zemljište u radijusu od 50 m, trebalo bi da bude regulisan izgradnjom novog hidrotehničkog tunela u dužini od 60 m. On bi, kako je navedeno u programskom zadatku, trebalo da „primi sve količine maksimalnih 100-godišnjih voda koje se mogu pojaviti na ovom dijelu potoka“.

Foto: Čitalac

Armirano-betonska konstrukcija novog hidrotehničkog tunela trebalo bi da bude postavljena kolovozom postojeće ulice od kružne raskrsnice prema manastiru Savina.

Podnosilac zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole je Opština Herceg Novi ili drugo lice uz saglasnost Opštine Herceg Novi.

Izradu tehničke dokumentacije obaviće Agencija za izgradnju i razvoj Opštine Herceg Novi, samostalno ili u saradnji sa drugim ovlašćenim licima, pri čemu vodeći projektant (kao i privredno društvo), treba da ima odgovarajuće reference za izradu tehničke dokumentacije za ovu vrstu objekata.

Investitor je obavezan da do podnošenja zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole pribavi Katastar instalacija za pomenutu lokaciju od nadležnih javnih preduzeća i reguliše sva pitanja koja se odnose na imovinsko-pravne odnose i pripremne radove za potrebe građenja.

Hercegnovski odbornici na sljedećem skupštinskom zasijedanju trebalo bi da daju saglasnost na Prijednolog Odluke o lokaciji za izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa – regulacije dijela bujičnog potoka Nemila na potezu kružnog toka u Meljinama. Ona će biti osnov za izradu glavnog projekta i izdavanje građevinske dozvole.

14 Komentari

 1. Šupljogavci imaju dvije srećne okolnosti:
  – ne mogu da potonu u bujici
  – kolektivna odgovornost i redovno spašava od njihovih glupih projekata

 2. Eee, kada poplavi potok građani pljuju po opštini zašto ništa ne radi po tom pitanju. Kada opština krene da sređuje problem građani pljuju po opštini kako troši pare. Nismo mi zaslužili ništa bolje od ovoga što nas je snašlo.

  • Poenta je da se nije razmisljalo kada se gradio kruzni tok, pa Lazure i sve ostalo okolo. Voda je uvijek tu bila nakon obilnih padavina. Trebalo je mozgat na vrijeme kada se gradilo. Da li je sada angazovan strucnjak koji je kompetentan ili bi da potrose pare samo da se kaze da se nesto radi.

  • Kada je bila zadnja poplava u Meljinama ,načelnica HN komunalne policije je rekla da je to nadležnost države i CG puta.
   Ispade da SNP koji je potok stavio u beton i cijevi sada mora da ponivo kreči.Ups,nije do države nego do opštinskih uhljeba.

 3. nece se nista promjeniti, profil samog potoka je suvise mali za slivno podrucje i bujicne vode. Treba prosiriti potok, a to je nemoguce, Lazure je smanjio potok.

 4. Zasto nije uradjen kad se radio kružni?Sta se dogadja sa Nemilom pored postrojenja i da li je i tu nesto loše uradjeno?Da li ce ikad iko reci nesto o uzrocima i propustima ili ce samo da se nanovo i nanovo radi ?Da samo spomenem: Dvorana,put do Petijevića,kolektor……

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code