Početna Kultura “Hilperik” Hercegnovskog pozorišta u Šavniku i Žabljaku

“Hilperik” Hercegnovskog pozorišta u Šavniku i Žabljaku

1

Nakon nastupa u Novom Sadu i Somboru, posvećenim kulturološkom povezivanju, Hercgenovsko pozorište sjutra ponovo putuje na gostovanje. Ovog puta predstava “Hilperk, strašni razbojnik” biće prikazivana u Šavniku i Žabljaku, gdje će nastupati na scenama lokalnih kulturnuh centara, najavili su iz NVO Hercegnovsko pozorište.

“U organizaciju ovih gostovanja uključene su i osnovne škole, predškolske ustanove i lokalne uprave Šavnika i Žabljaka. Vjerujemo da na najbolji način – odličnim kulturološkim proizvodom sa neobično dugim vijekom trajanja, od 1991. do 2017. godine, Hercegnovsko pozorište reprezentuje svoj grad uoči dana njegovog oslobođenja” – navodi se u saopštenju.

Hercegnovsko pozorište uskoro očekuje nastup u Mostaru, a otvorena je priča o saradnji i sa drugim gradovima BiH i Srbije, kao i Crne Gore.

Svojevrsna promocija Herceg Novog biće i sjutrašnja emisija Zapis, na prvom programu Javnog servisa. Ova, vrlo omiljena autorska emisija dr Miomira Maroša, predstaviće crnogorskoj javnosti i gledaocima izvan Crne Gore “Feštu na skalama”, koju organizuje hercegnovsko Udruženje “Ruke”, a koja je održana 22. i 23. avgusta pod pokroviteljstvom Turističke organizacije i Opštine Herceg Novi, Sekretarijata za društvene djelatnosti, uz podršku Nacionalne turističke organizacije i Ministarstva poljoprivrede Crne Gore.

U emisiji će biti najavljena “Jesenja fešta” , odnosno novo stađunsko okupljanje kreativaca, gastro profesionalaca i entuzijasta u Herceg Novom. Emisija Zapis je na programu RTCG1 u 17 časova.

1 komentar

  1. korekcija za čitaoce portala Radija Jadran: Tv Zapis, pod nazivom Tri bokeške priče, biće emitovan danas u 17 časova, a repriza emisije će biti sutra (29. oktobra) u 13 časova. Izvinjavamo se zbog greške – koju ispravljamo na vrijeme da se u ovom prazničnom danu podsjetimo Fešte na skalama.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code