Početna Kultura “Hilperik strašni razbojnik” iz Novog u Novi Sad i Sombor

“Hilperik strašni razbojnik” iz Novog u Novi Sad i Sombor

0

Hercegnovsko pozorište novu pozorišnu sezonu započeće predstavnom “Hilperik strašni razbojnik”, koju će igrati pred novosadskom i somborskom publikom krajem ove sedmice, navode iz ove NVO.

Predstava “Hilperik strašni razbojnik” najavljena je za  29. i 30. septembar na sceni Kulturnog centra Novog Sada. Ova komedija za djecu i odrasle, po tekstu Miroslava Nastasijevića, igra se u Hercegnovskom pozorištu od 1991. godine. Od prvih godina učestvovala je i osvajala nagrade na festivalima, a preživjela je teška vremena, koja još nisu prošla za novski teatar.

Povod za gostovanje i poziv Kulturnog centra Novi Sad je prošlogodišnji nastup Hercegnovskog pozorišta na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Subotici, sa predstavom “Mali princ”. Nakon izvođenja u Novom Sadu, osmoočlani ansambl Hercegnovskog pozorišta očekuje nastup u prijateljskom Narodnom pozorištu u Somboru, gdje je predstava zakazana za nedjelju 1. oktobar, na početku Dječje nedjelje.

U prethodnom periodu u ovoj NVO uspješno je završen tromjesečni javni rad,  realizovan u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore.

– Od juna do septembra angažovano je  dvoje nezaposlenih sa evidencije Biroa rada Herceg Novi, a tokom ta tri mjeseca  obavljena je, između ostalog, neophodna kompletna popravka kostima iz igrajućih predstava – “Hilperik”, “Mali princ” i “Briši od svoje žene”, jer su to predstave koje se dugo igraju – što je samo po sebi nevjerovatan podatak, za anale pozorišnog života ne samo Herceg Novog i Crne Gore, nego i na mnogo širem prostoru – kazali su iz NVO Hercegnovsko pozorište.

Pored toga, sređen je kostimski depo, te obavljene neophodne popravke na scenskim rekvizitima i elementima scenografije.

Ovog ljeta pozorište je nastupalo u svom gradu, kao i na festivalu Purgatorije, na ljetnjoj pozornici u Tivtu i na Fešti na skalama, gdje se  Hercegnovsko pozorište predstavilo sa više kreacija šešira.

– Ovo nije prvi  javni rad realizovan u saradnji Zavoda za zapošljavanje i Hercegnovskog pozorišta, a kao i svi prethodni realizovan je na obostrano zadovoljstvo – navode iz Hercegnovskog pozorišta.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code