Početna Politika Hirurg Stefan Kmezić podržao Novsku Listu na izborima u Herceg Novom

Hirurg Stefan Kmezić podržao Novsku Listu na izborima u Herceg Novom

0

Stefan Kmezić je specijalista opšte hirurgije iz Herceg Novog gdje je završio osnovnu i srednju školu kao nosilac diplome Luča. Medicinski fakultet u Beogradu završio je 2010. gdje je i danas zaposlen kao asistent na predmetu Hirurgija sa anesteziologijom i kao sekretar katedre za specijalističku nastavu na predmetima opšte i abdominalne hirurgije.

Zaposlen je na Klinici za digestivnu hirurgiju – Prva hirurška klinika Kliničkog centra Srbije. Član je velikog broja stručnih udruženja i stipendista Evropskog udruženja endoskopskih hirurga.

Kao potomak Sv Sevastijana Dabovića iz Sasovića, prvog sveca na teritoriji USA, učestvovao je u bratimljenju kalifornijskog grada Džeksona i Herceg Novog, a čija saradnja u budućnosti podrazumijeva mogućnost stipendijskog boravka mladih Novljana u ovoj američkoj državi.

Kmezić je u saopštenju naveo:

“Podržavam Novsku Listu jer smatram da lokalne stranke moraju da budu zadnja linija u odbrani prava Novljana da imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu kroz vraćanje pređašnjeg statusa gradske Bolnice u Meljinama i sprječavanje potencijalno neuspješne privatizacije Instituta u Igalu. Vraćanje starog sjaja ovim gigantima omogućilo bi povratak velikog broja zdravstvenih radnika iz Novoga koji svoje karijere grade u različitim krajevima Evrope i svjeta”.

Politički marketing