Početna Oko nas Budva Hitna sjednica Skupštine opštine Budva, MORT naložio rušenje otvorenih diskoteka

Hitna sjednica Skupštine opštine Budva, MORT naložio rušenje otvorenih diskoteka

6

Urbanističko građevinska inspekcija je po nalogu MORT-a zakazala rušenje za sjutra i preksjutra šest diskoteka na otvorenom, kao i 14 lokala i trgovinskih objekata na šetalištu u Budvi. O tome su obaviješteni vlasnici, koji su se sve vrijeme nadali da do toga još ove godine neće doći.

FOTO: RTV Budva

Kako Opština nije dala saglasnost, jer nije ni bila nadležna, nijesu prihvaćene izmjene i dopune Plana privremenih objekata za zonu morskog dobra koje je sačinilo JP Morsko dobro i resorno Ministarstvo je naložilo rušenje privremenih objekata.

Postoji li, ipak, mogućnost, da do kompromisa dođe u posljednji čas, znaće se danas nakon sjednice budvanskog lokalnog parlamena, sazvane po hitnom postupku.

Jedna od dvije tačke dnevnog reda je Predlog Odluke o utvrđivanju kriterijuma, uslova i postupka za davanje u zakup privremenih lokacija za postavljanje ugostiteljskih terasa na teritoriji opštine Budva.

Inače, odbornici treba i da isprave grešku u Odluci o organizaciji i načinu obavljanja auto taksi prevoza na području opštine Budva.

6 Komentari

 1. Zahvaljujuci trenutnoj koaliciji a pre svega Demokratskoj stranci koja je vodja koalicije zahvaljujuci i nasim glasovima njima pre svega treba na sledecim izborima zahvaliti za ovo sto su nas lisili prava na rad i egzistenciju.

  1
  1
 2. Objekat Marka Salatića je rijedak primjer ukusno projektovanog ugostiteljskog objekta kojim se možemi pohvaliti. Ima ih još ali ne previše. Vjerujem da njuh inspekcije nalčešče obilaze. Osrali su u dilu.

  2
  1
  • Niko te ne zove da branis ti bi vjerovatno bio na drugoj strani. Pozivaju se oni ciji je interes i pravo na egzistenciju ugrozeni.

   3
   4
 3. OVA SLIKA NE ILUSTRUJE PRIVREMENE OBJEKTE OVO SU OBJEKTI U IZGRADNJI NASIH GRANDE BIZNISMENA KOJI SE BORE PROTIV KONKURENCIJE PA BI UBUDUCE RADIO JADRAN INACE JEDINO SVETLO NA KRAJU TUNELA PO PITANJU NEPRISTRASNOG IZVESTAVANJA KOJE JE PRERASLO LOKALNE OKVIRE S OBZIROM DA CE OVA TEMA BITI I NAREDNIH DANA AKTUELNA DA PRIKAZE SLIKOM JEDAN OD PRIVREMENIH OBJEKATA KOJI NISU NI SLIKA NI PRILIKA IZLOZENE FOTOGRAFIJE.

  3
  3
 4. Dragi prijatelji svi vi koji se osecate ugrozeni a zakupci ste prodajnih objekata a ne kako oni kazu privremenih na Hercegnovskoj rivijeri pozivam vas da posetite fejzbuk stranicu “Udruzenje preduzetnika NVO setaliste pet Danica” za ocekivati je reprizu Budvanskog cirkusa opstinske i republicke u hercegnovskoj opstini.

  3
  10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code